Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Succesvolle Kinderboekenweek op de Driemaster

Geplaatst op: 10 oktober 2014

Lezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen! Het stimuleren van lezen staat elke schooldag op het lesprogramma van CBS “De Driemaster” in Hasselt. De jaarlijkse kinderboekenweek in oktober is daarnaast een van de hoogtepunten in het schoolprogramma. Dit jaar was deze week, met de thema’s ‘Feest’ en ‘In de wolken’, extra feestelijk omdat deze kinderboekpromotie al 60 jaar bestaat.

Op De Driemaster werd vorige week de kinderboekenweek met een feestdans van alle kinderen geopend. Binnen de genoemde thema’s konden de kinderen ook hun creatieve talenten laten zien. Het maken van cupcakes, werkstukken en tekeningen gaf een feestelijke tint aan het dagelijkse schoolwerk.

Donderdagavond werd de kinderboekenweek afgesloten met een inmiddels traditionele boekenmarkt. Veel ouders, verzorgers en belangstellenden namen een kijkje in de lokalen waarin de werkstukken en vooral boeken te zien waren. Bovendien waren er kleurrijke optredens van kinderen die lieten zien hoe ‘feest’ uitgewerkt kan worden in toneelstukjes, gedichten, voorlezen en muziek.

Het belangrijkste was natuurlijk dat er gelegenheid was om het leesfeest ook na deze kinderboekenweek door te laten gaan. Daarvoor was de markt. Zeer velen maakten gebruik van de gelegenheid om een mooi boek te bestellen.

Met deze mooie afsluiting is het kinderboekenfeest voor de De Driemaster weer een groot succes geworden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500