Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rust bij de pont

Geplaatst op: 12 oktober 2014

Rust bij de pont

De pont vaart sinds vorige week niet meer op zondag. Genemuiden Actueel nam even poolshoogte om te kijken of dat tot grote problemen leidt. Na een half uur post vatten aan de overkant van de pont luidt de conclusie dat het in ieder geval deze zondag nogal meevalt.

“De pont vaart niet meer he…”, zegt een wandelaar rond 14.00 uur. Zelf is hij op de hoogte van die informatie. “Ik kom uit Zwartsluis, loop naar de pont en ga weer terug. Nee, ik neem de pont verder nooit”, zegt een zondagmiddagwandelaar.

Pas tien minuten later is er weer beweging aan de Veerweg. Een Franse middenklasser met vier inzittenden blijft staan voor de stopstreep. “Geen veer?”, vraagt de bestuurder, een vlotte veertiger met trendy haar. Bij het horen van het antwoord, draait hij het raampje weer naar boven met de mededeling dat hij dan via Hasselt moet rijden.

Na nog een kwartier post vatten, stoppen we met onze inspectie. Auto’s of fietsers komen in die periode niet meer de Veerweg op. Het enige geluid dat we horen is van de mannen die aan de overkant de week doornemen aan het Veerhoofd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500