Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Staatsbosbeheer zoekt het hoger op

Geplaatst op: 19 oktober 2014

Afgelopen zaterdag hield het Staatsbosbeheer een dag voor haar vrijwilligers. Vanaf De Veldschuur kwam er een grote groep vrijwilligers op de fiets naar Hasselt. In de tuin van de Grote Kerk werd het bonte gezelschap, komende uit alle windstreken, welkom geheten door de mensen van Stichting Hanzestad Hasselt Marketing. Na een gesproken woord van boswachter Egbert Beens kon het programma van start gaan.

Staatsbosbeheer kreeg de primeur van het nieuwe arrangement ‘Hoog op zolder’ Drikus van der Kolk, trok met de groep naar de zolder van de Grote Kerk. Van der Kolk heeft als oud koster, veel kennis in huis over het bekende Rudolph Knol orgel, het interieur, maar ook over de zolder en de gewelven van de imposante kerk. Het arrangement ‘Hoog op zolder’ is bedacht door Hanzestad Hasselt Marketing. Heleen Eenkhoorn: “Een uniek arrangement, want waar in Nederland kun je nou de zolder van de kerk bezichtigen”

Toren

Na bezichtiging van de zolders kreeg de vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer een kop koffie aangeboden. Vervolgens ging de groep met Pieter Zuidema de toren beklimmen. Onderweg werd er even een adempauze gehouden bij het carillon in de beiaardierkamer. Vanaf de toren kon je goed De Veldschuur en de landerijen eromheen zien. Egbert Beens: “Hemelsbreed ligt De Veldschuur en jullie locatie niet ver van elkaar, deze dag lijkt me een mooi begin voor een goede samenwerking”.

Rond 16.00 uur vertrok het gezelschap richting Veldschuur, waar hun vrijwilligersdag afgesloten werd met een hapje eten en een drankje.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500