Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mooie woorden voor ‘irritantje’ Arjan Kolk

Geplaatst op: 20 oktober 2014

Foto's Pieter Polman

Sportclub Genemuiden is bij het aantrekken van nieuwe spelers vaak op zoek naar ‘het type Arjan’. Dat zei voorzitter Willem van der Haar van de voetbalvereniging maandagavond bij het afscheid van Arjan Kolk. “Een compliment dat je in je zak mag steken”, aldus Van der Haar, voordat het duel tussen de oude en jonge cracks en Sportclub Genemuiden van start ging.

Van der Haar wees op de bijzondere band die Kolk heeft met Drachtster Boys. Hij speelde voor het eerst in de hoofdmacht tegen de Friezen, ontving ook zijn eerste kaart tegen de club en scoorde ook nog eens zijn eerste doelpunt tegen de Boys. Ooit was Gerry Hamstra daarvan de trainer. De huidige oefenmeester van Jong Vitesse was maandagavond ook aanwezig, net zoals onder meer Richard Karrenbelt, Jeffrey de Visscher, Andre de Boer en gewezen Mister Sportclub Henry Eenkhoorn.

Kolk werd ook nog toegesproken door oud-verdediger Freek van den Berg. Die kent Kolk al zijn hele leven. “We knikkerden samen, doorliepen de hele jeugd, zaten bij onder de 21 en speelden jarenlang samen”, aldus Van den Berg. Hij typeert Kolk in het veld als een ‘irritantje en een ratje’, maar dat moest de middenvelder van Berkum als een compliment opvatten. “Ieder succesvol team heeft een spelers zoals jij nodig.”

Van der Haar wilde trouwens niet van een afscheidswedstrijd spreken. “Dit is een waarderingswedstrijd. En wij hopen dat je ooit weer bij onze club komt spelen.” Dat Arjan Kolk wordt gewaardeerd door veel mensen, bleek uit de volle tribune op maandagavond. Voor het duel kreeg hij onder meer een mooie afbeelding aangeboden van een duel met Luuk de Jong tijdens het beroemde duel uit bij FC Twente.

Het elftal van voetbalvrienden van Kolk verloor overigens met 5-2 van Sportclub Genemuiden. Jeffrey de Visscher bracht het team op voorsprong, maar via Ties, drie keer Sijmon Eenkhoorn en Herman van Dijk kwam Sportclub op een 5-1 voorsprong. Daarna, het kon niet uitblijven, scoorde Arjan Kolk en direct daarna kreeg hij een publiekswissel.

Daarna begon de ongetwijfeld erg lange derde helft.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500