Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel wind en regen verwacht tijdens Biestemerk

Geplaatst op: 20 oktober 2014

(door John Poot)

Wij zouden graag willen dat de biestemarkt zonnig en droog verloopt.  Maar helaas, voor deze biestemerk geven de weerkaarten veel wind en regen aan.  Dit heeft allemaal te maken met de ex-orkaan “Gonzalo” . Aangezien “Gonzalo” iets noordelijker van Nederland passeert krijgen wij te maken met veel wind en regen.

Wind,
We hebben vanaf dinsdagochtend te maken met continu toenemende matig tot krachtige zuidwestenwind (windkracht 5 tot 6).  Wij krijgen in de tweede helft van de middag, begin van de avond te maken krijgen met windstoten tussen 80-90km/uur. Het KNMI geeft nu al code geel af voor de dinsdagmiddag
.

Neerslag,
Het gaat vanuit het westen regenen. In de middag trekt een buienlijn van west naar oost over het land. Tijdens de buien kunnen we die windstoten van 80-90km/uur en onweer verwachten. Er wordt zo’n 10-20mm neerslag verwacht.

Hoogstwaarschijnlijk kunnen we na dinsdag spreken van de eerste herfststorm. Aangezien er nog heel wat blad aan de bomen zit kunnen we ook stormschade verwachten. We kunnen dus spreken van een natte en onstuimige biestemarkt, de snert zal daardoor wel lekker smaken!
De temperatuur zal rond de 13/14 graden zijn. Woensdag koel, met buien en aanvankelijk veel wind, daarna rustiger en een oplopende temperatuur.
Stormschade vorig jaar

Stormschade vorig jaar

Code geel voor 21-10-2014

Code geel voor 21-10-2014

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500