Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oliebollen en gehaktballen met satesaus (column Laura Duitman)

Geplaatst op: 22 oktober 2014

Wanneer je rond koffietijd het Olde Staduus naar binnen loopt en de trap naar beneden neemt, zitten daar de medewerkers van het Staduus en vrijwilligers met elkaar koffie te drinken tussen het harde werken door. Geregeld komt dan ter sprake het favoriete onderwerp van alle medewerkers: Eten! Met name de ‘gehaktbal met satésaus’ is echt de ultieme favoriet. Even voor de duidelijkheid, hier wordt over gesproken en veel grapjes mee gemaakt, niet gegeten!

lauraAfgelopen week stond de oliebollenkraam van Wiltjer hier voor de deur, en is het gespreksonderwerp van gehaktbal met satésaus a la minute ingeruild voor de oliebollen van Wiltjer! Wanneer iemand op straat tegen een medewerker zei: “ Ik kom dinsdagmiddag koffie drinken”, kreeg hij steevast als antwoord: “Gezellig! Neem je oliebollen mee?”

Elke ochtend maakten twee medewerkers de plaats voor de oliebollenkraam vrij van bladeren en afval. En als dank kregen we een keer een zak oliebollen, helemaal geweldig natuurlijk! Iedereen was dan ook trots op zijn gedane klus, en genoot van een heerlijke oliebol.

Zo’n week voor de Biestemerk is een hele gebeurtenis voor ons allemaal, we hebben erg genoten van de drukte en gezelligheid. En hopen dat een ieder dat ook heeft gedaan. Geweldig om op zo’n mooie plek in Genemuiden te mogen werken, midden in de samenleving!

Nu de Biestemerk weer voorbij is en alles weer een beetje normaal word kijken we al weer uit naar het volgende, Sinterklaas en natuurlijk Kerst en oud en nieuw!

Ik denk dat de gehaktballen met satésaus dan worden ingeruild voor pepernoten, chocoladeletters, kerstkransjes en natuurlijk…

Oliebollen!

(column Laura Duitman)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500