Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn verliest opnieuw

Geplaatst op: 25 oktober 2014

Afgelopen zaterdag speelde Ruutvoorn haar derde wedstrijd van het seizoen. Er werd gespeeld in de Landstedehal tegen VC Zwolle dames 2. Aan zwolse kant werd de warming-up begonnen met 12 overwegend jonge, fitte speelsters. Aan genemuider zijde waren er slechts 7 wedstrijdfit. Zwolle begon de wedstrijd met een goede serve en veel aanvalsdruk. Ruutvoorn passte echter vrij stabiel alleen werden er erg veel servesfouten gemaakt. Hierdoor kon Zwolle Ruutvoorn voorblijven en zo ging de eerste set naar de Zwolse dames. (25-21)

In de tweede set namen de persoonlijke fouten bij Ruutvoorn toe en zo sloop er onzekerheid in het spel. Ruutvoorn probeerde zich keer op keer te herpakken, maar VC Zwolle had zo onderhand vleugels en alles pakte goed uit. Harde aanvallen en taktische ballen, Zwolle wist overal een pootje onder te krijgen. Met een groot verschil aan punten ging deze set naar Zwolle. (25-10)

De derde set was niet veel overtuigender. Passes kwamen niet goed aan, blokkerend was er weinig antwoord op de sterke buitenaanval van Zwolle en ook de serve liep nog niet optimaal. Er werd geknokt en volop geprobeerd, maar dit leidde niet tot stabiel eigen spel. Ook de deze werd verloren. (25-15)

In de vierde set haalde de coach van Zwolle een aantal speelsters naar de kant, waardoor de Zwolse machine even haperde. Ruutvoorn profiteerde hier goed van en zo kwamen de dames toch in het spel. Er werden servesseries gemaakt en ook blokkerend werden er punten gepakt. Voor het gevoel is het altijd lekker om dan toch die laatste set te pakken, maar Ruutvoorn zal de komende tijd flink aan de bak moeten. Want met slechts 3 punten uit 3 wedstrijden zijn ze de hekkensluiter van de derde divisie.

Komende week wordt er voor het eerst dit seizoen thuisgespeeld. Om 16:30 treden de dames dan aan tegen VC Sneek. Na afloop van de wedstrijd is er feest in d’Overtoom voor leden en supporters.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500