Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers presteren op Wiedenshow

Geplaatst op: 25 oktober 2014

Deze kleindierenshow Wiedenshow werd op 23-24 en 25 oktober In zalencentrum De Burght i Vollenhove gehouden. 282 dieren bevolkten hier de kooien en onder deze een aantal van leden van de Zwartewaterfokkers. Onder hen twee jeugdleden en deze waren met konijnen en dwerghoenders aanwezig n.l. Lars van Dijk en Jan van Dijk. De Alaska konijnen van Jan kwamen tot 2 x het G predikaat en zijn meerzomige Wyandotte krielen 3 x G en 1x ZG waarmee het laatste dier het mooiste dwerghoen van een jeugdlid van de keurmeester was.

Lars zijn konijnen de klein-zilvers in de kleurslag konijngrijs brachten het tot 2x ZG, goed voor de bekroning mooiste zilver van de show en tevens mooiste dier van een jeugdlid van keurmeester Lenselink. Zijn opa Siem Kolk was met hollander konijnen in twee kleurslagen afgereisd en deze behaalden 3x ZG en 1x F en deze laatste een zwart dier werd de mooiste van groep 2: tekening rassen, ook had hij nog klein-zilvers onder gebracht in de kleurslag midden-geel resultaat 1x G en 1x ZG. De Comb. Beens had bij deze kleurslag 7 dieren ingezonden welke 1x G en 6x ZG behaalden en 1 van deze dieren werd beoordeeld tot mooiste zilver in de C-klasse. Ook had deze Comb. een aantal watervogels hier in de kooien: Bahama pijlstaarten 4x ZG Chili talingen 1x G en 3x ZG, 1 van deze Chili’s werd verkozen tot op 1 na mooiste oorspronkelijke watervogel van de show.

Bert Westhuis was met enkele kleurdwerg konijnen ook aanwezig 3x ZG was hun score. Als liefhebbers van sierduiven had het onafscheidelijke koppel Karst Visscher en Jerry Hoekman namens de Zwartewatervogels de overtocht ondernomen, Karst zijn oud hollandse meeuwen in diverse kleurslagen noteerden 10x ZG en 2x F, 1 van deze werd op 1 na mooiste sierduif van de show en Jerry zijn damasceners behaalden 9x ZG en 3x F. Dit laatste dier werd tot mooiste sierduif van de show uitgeroepen. En dan waren er nog de dwerghoenderliefhebbers n.l. Hm. Bruins met zijn hollandse krieltjes 2x ZG en 2x F waarbij de haan tot mooiste dwerghoen van de show werd gekozen, de barnevelder krielen van Johan Barneveld 2x ZG en 2x F, 1 van deze hennen werd uitgeroepen tot 1 na mooiste dwerghoen van de show.

Johan van Dijk zijn wyandottes kwamen tot 1x G en 1x ZG, de wyandottes van Comb. Withaar 1x G en 2x ZG en 1 van deze dieren was de mooiste in dit ras. Zeer succesvol kwamen deze dieren op zaterdagmiddag dan ook voldaan in hun hokken terug. De Zwartewaterfokkers hopen ze dan ook de eerste week van december in de juiste conditie te hebben om ze aan het thuispubliek te tonen tijdens hun clubshow in de Overtoom te Genemuiden.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500