Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies pakken de stijgende lijn

Geplaatst op: 26 oktober 2014

De chouffies lijken de weg naar boven te hebben gevonden. Zo win je 5 wedstrijden op rij niet, en zo pak je ineens in 2 wedstrijdjes 6 punctos! Dat is ook precies waar de chouffies nou goed in zijn, het verzamelen van punctos, want de degradatie zone waar de kabouters nu nog in verblijven dient zo snel mogelijk verlaten te worden. En die lijn lijkt ingezet te zijn.

Eerst even terug naar vorige week, toen moesten de kabouters geheel tegen princiepes van moeders de vrouw in (deze had ingezet op een vrij bekerweekend dus winkelen) aantreden in de 2e ronde van de beker tegen hoofdklasser ACV 2. In een boeiend duel, waarin sportclub ruim een uur lang voetballend misschien wel beter was dan de Assenaren trok ACV toch aan het langste eind, door met een 1-5 overwinning van het veld te stappen. De uitslag doet vermoeden dat ACV een makkie had, echter 10 minuten voor tijd was de stand nog 1-1…! Knappe prestatie al met al, maar wel uitgeschakeld. Dus vrouwen 15 november zijn ze voor jullie hoor, inmiddels zijn de winkeliers in Biggeveen, Appegattedonk en Abegaasterketting geïnformeerd, en ze zullen de sale dan ook inzetten!

Dan ONS BOSO Sneek – Chouffies welke op Camp Weteros gespeeld werd. Een aantal toonaangevende chouffies hadden 25 oktober al met een grote rode cirkel in de agenda staan want de “Gietterse Bokkentocht” stond op het programma. Vandaar dat Red Garnaal besloot om Snits te contacten om het wedstrijdje een kleine 2 uur eerder af te werken dan de oorspronkelijke 14:30 uur. Echter problemen in Sneek met de velden, de wedstrijd kon niet eerder afgewerkt worden, enige oplossing: Sneek naar Geallemuun, en zo gebeurde. Gewoon lekker om half 1 op Campie Weteros, heerlijk, zouden ze elke week moeten doen.

De wedstrijd dan, Geallemuun begon een beetje onzeker aan het duel en dit leverde eigenlijk al vrij snel de voorsprong voor de Friezen op, vanaf de kant leek het schot in de korte hoek houdbaar, maar om verdere discussies met de heer L. Ompie te voorkomen zat de bal strak in de hoek. Na dit tikkie werden ook de chouffies wakker, want er werd ineens weer gebald, en dat resulteerde dan ook in een 1-2 voorsprong met rust, door treffers van Wouter da Keutolos en Bertje de Lion die van scoren zo ondertussen zijn beroep heeft gemaakt. Na rust een heerlijk freeweelend geallemuun, aanval na aanval werd op het matje gestrooid, en dit resulteerde in een 1-5 voorsprong door doelpuntjes van wederom Wouter Keutolos, Tommassie en een werkelijk heerlijke vrije bal van Kersqoinge. Dat de eindstand op 2-5 werd bepaald is voor de details, de manier waarop laten we maar even in het midden.

Afijn feessien in kleedkamer 11 dus, de kissies stonden al klaar en ook ONS BOSO Sneek werd voorzien van een heerlijk gerstenatje, naast dat deze ploeg zeer sportief opereerde (vorig seizoen ook al!!!) vind je weinig ploegen welke een thuiswedstrijd omwisselen voor een uitwedstrijd in het belang van de tegenstander. Complimenten voor de oranjehemden.

En zo kon er een zeer zware delegatie afreizen naar Giethoorn waar de nodige bokbiertjes geproefd werden. Het thuisfront werd natuurlijk getrakteerd op de nodige foto’s, echter kwamen ze met de zelfde gang terug, en geloof ons, ook in de kantine van Geallemuun hadden de mannen het er niet beroerd voor staan! Enige zorgen maakten de bokkieboys zich wel over Red Garnaal die de jaaromzet van Coca Cola probeerde te redden door wel heel veel te nuttigen…

Volgende week spelen de Chouffies voor de 4e week achteréén thuis, dan is de Weide 2 de tegenstander. Hebben de kabouters inderdaad de stijgende lijn te pakken of stokt deze volgende week? Half 1, Camp Weteros! Zouden ze elke week moeten doen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500