Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lisanne Kanis eerste in Z-dressuur

Geplaatst op: 26 oktober 2014

Lisanne Kanis van de Zwartewaterruiters uit Genemuiden won afgelopen zaterdag 25 oktober te Sonnega de eerste prijs in de hoge dressuurklasse Z1. Zwartewaterruiter Dian Kisteman won in Vinkega twee prijzen.

Lisanne Kanis kwam met haar pony Aïsha (v. Amonza Ox) te Sonnega aan de start voor de zware dressuurklasse Z1, categorie D. Acht goede dressuurcombinaties uit de regio namen daaraan deel. Lisanne Kanis en Aïsha reden een heel sterke Z1-dressuurproef en waren daarmee onverslaanbaar. De score van ruim 218 punten was meer dan voldoende voor de eerste prijs. De tweede proef ging iets minder, maar was met 201 punten nog altijd goed voor de vierde plaats.

Dian Kisteman startte met haar paard Whistler (v. Weltino) nog maar enkele weken geleden met dressuurwedstrijden in de klasse B. Toen won ze al direct twee prijzen. Ook afgelopen zaterdag was het in Vinkega weer dubbel raak. Na twee goed gereden dressuurproeven pakte ze met mooie scores van 199 en 190 punten de derde en de vierde prijs.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500