Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Breman wint opnieuw de stamppotrace

Geplaatst op: 27 oktober 2014

Afgelopen zaterdagmiddag won schipper Henk Breman samen met Bert van Dijk en Jan Pleijzier opnieuw de Stamppot Race. Deze zeilrace wordt jaarlijks gehouden in de Baai van Lemmer en wordt gezien als afsluiting van het zeilseizoen. Het zeilteam stond als favoriet genoteerd maar ze kregen het niet cadeau.

Doordat de wind niet sterk genoeg was, werd er gekozen voor het zetten van de Gennaker en alles dat fout kon gaan, ging ook fout. Het zeilteam herpakte zich en werd uiteindelijk 2e bij de 1e manche. De 2e manche werd zeer succesvol gestart en kon zelfs met ruim een half rak voorsprong op de rest van het internationale deelnemersveld worden afgesloten. Dit was ruim voldoende voor de eerste plaats en de fel begeerde Stamppotstamper kon opnieuw meegenomen worden naar Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500