Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jelle Dijkstra nieuwe gemeentesecretaris Zwartewaterland

Geplaatst op: 31 oktober 2014

gemzwartewaterland_500Het college van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland heeft besloten de heer J. (Jelle) Dijkstra uit Emmen per 1 december 2014 te benoemen tot gemeentesecretaris. De heer Dijkstra gaat functioneren als interimmanager voor de duur van anderhalf jaar, met de mogelijkheid voor een verlenging van een half jaar.

De heer Jelle Dijkstra heeft een brede ervaring met veranderprocessen in de gemeentelijke wereld en is betrokken geweest bij diverse ambtelijke fusies. Hij is onder meer werkzaam geweest in Groningen, Limburg  en Zeeland, hetgeen er op wijst dat hij in staat is om in diverse culturen zijn kwaliteiten in te zetten.

Er is groot vertrouwen in de politiek-bestuurlijke sensitiviteit van de heer Dijkstra. Burgemeester Bilder namens het college van burgemeester en wethouders: “Wij denken met hem een verbinder binnen te halen die onze gemeente kan dienen met zijn brede strategische visie op ambtelijke organisaties en ontwikkelingen.”

De heer J. Dijkstra vervangt de heer mr. D. Leentjes die in september heeft aangegeven zijn functie als algemeen directeur neer te willen leggen. De heer Leentjes is 10 jaar bij de gemeente Zwartewaterland werkzaam. Vanaf 2008 vervulde hij de functie van algemeen directeur/gemeentesecretaris.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500