Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Regionale toppers naar biljarttoernooi in Genemuiden

Geplaatst op: 5 november 2014

Biljarters uit Zwolle, Hattem, Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden strijden vanaf zaterdag tegen elkaar in het eerste Slagerij van Ingen Toernooi. De belangstelling van de regionale toppers was volgens Henk Post van de organiserende Biljartclub Genemuiden overweldigend. “En dat tegen de stroom in, want landelijk zit de biljartsport toch wat in het slop. Maar als je zaken goed aanpakt, blijkt er toch belangstelling te zijn.”

Het toernooi in De Rank begint zaterdag om 10.00 uur. Liefhebbers kunnen dan 35 partijen zien, waarna de toppers het twee weken later in de finale tegen elkaar opnemen. Uit Genemuiden doen onder meer Klaas van den Berg en Jan Bonthuis mee. “Die laatste speelt in Zwolle, maar zag op Genemuiden Actueel het bericht over dit toernooi staan en belde ons meteen op. Heel mooi dat hij meedoet”, vindt Post.

Biljartclub Genemuiden speelt sinds vorig jaar in De Rank. Daarvoor leek de club geen bestaansrecht meer te hebben, maar sinds de verhuizing blijft het ledenaantal aantrekken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500