Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn winnen opnieuw

Geplaatst op: 8 november 2014

Dames 1 van Ruutvoorn is op stoom geraakt. Na de eerste thuisoverwinning vorige week, wist het team nu ook de eerste uitoverwinning te pakken. Middenmotor OSK werd zaterdagavond met 2-3 verslagen. De eerste set ging overtuigend met 25-16 naar Ruutvoorn, maar daarna was het team twee sets langs kansloos. Vanaf de vierde set herpakten de dames uit Genemuiden zich en met 25-17 en 15-9 trokken ze uiteindelijk toch aan het langste eind.

De eerste set bestond voornamelijk uit twee lange servesseries waarvan de langste 8 punten en afkomstig van Els Hermeler. Na deze serie was het 14- 4 en al na 16 min was de eerste set gewonnen. Daarna was het in de tweede set OSK die een lange serie maakte en die zo ook meer en meer de teugels in handen kreeg. Met 25-17 werden de dames uit Genemuiden weer op hun plek gezet en zo lag de wedstrijd weer open.

Ook in de derde set ging Ruutvoorn in niveau steeds meer onderuit, hieroverheen blesseerde Suzanne Boschman aan het eind van deze set ook nog haar voet. Dit zorgde ervoor dat in de vierde set de boel over de kop moest, want een reservemiddenvrouw is er momenteel niet in het eerste damesteam.

Henriet Kolk was degene die deze taak echter wel op zich nam. Het hele team ging er achter staan en al snel bleek Ruutvoorn nog niet verslagen. De “spirit” was weer terug en zo werden er meer en meer ballen verdedigd en ook de verdwenen servesdruk kwam weer terug. Henriet scoorde prima als middenaanvalster en deed ook blokkerend goed mee. Met 25-17 maakte Ruutvoorn de setstand weer gelijk. 2-2

De vijfde set bleef Ruutvoorn gefocust. OSK werd flink aan het werk gezet passend en verdedigend en kon geen weerwoord geven. Ruutvoorn verslapte niet meer en zo stevenden de dames alsnog af op een welkome wedstrijdwinst 3-2.

Aankomende zaterdag, 15 november, spelen de dames thuis tegen De Turfstekers uit Drachten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500