Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwaargewonde bij ongeval op de N50

Geplaatst op: 10 november 2014

Een 56-jarige automobilist uit Kampen is maandagochtend zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de N 50 onder Kampen. Bij de aanrijding waren een vrachtwagencombinatie en een tractor betrokken. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Het ongeval vond omstreeks 05.30 uur plaats en direct was duidelijk dat het om een zeer ernstig ongeval ging. Alle hulpdiensten gingen naar de opgegeven locatie en troffen daar een in tweeën gebroken auto aan. Een deel ervan lag in de sloot. Ook stonden er een beschadigde vrachtwagencombinatie en een tractor. De bestuurder, een 56-jarige man uit Kampen, zat bekneld en is door brandweer- en ambulancepersoneel uit het wrak bevrijd. Na te zijn gestabiliseerd is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Politieonderzoek

De rijbaan is in verband met de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst tot ongeveer 09.25 uur afgesloten geweest.

Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de automobilist van Kampen richting Emmeloord reed. Op een gegeven moment week hij uit voor een voor hem rijdende tractor met een aanhanger. De Kampenaar kwam op de verkeerde weghelft terecht en kreeg een frontale aanrijding met een vrachtwagencombinatie.

De bestuurder van de tractor is aangehouden omdat hij op een autoweg reed. Voor de betrokkenen en enkele getuigen wordt slachtofferhulp geregeld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500