Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

136 avonden tot de perfecte foto

Geplaatst op: 14 november 2014

136 avonden zat Gratis Scheper de afgelopen jaren aan het IJsselmeer. Proberen om de ideale zonsondergang bij de Ketelbrug bij Urk vast te leggen. Het leverde hem in ieder geval de eer op dat hij de mooiste foto heeft bij de expositie van de Fotoclub in Fytac. “Een bekroning voor al die avonden”, lacht Scheper tijdens de opening van de expositie ter ere van 40 jaar Fotoclub. Die is vanavond tot 20.00 uur en morgen overdag nog te bekijken.De Fotoclub begon vier decennia terug met ongeveer twintig leden en zit momenteel, na eerdere hoogtijdagen, nu weer op dat aantal. Leden tonen dit weekeinde hun beste werk. De onderwerpen variëren van de Nachtweg tot de Verenigde Staten. Geen foto is echter zo mooi als het werk van Scheper, oordeelden de leden. “Gemaakt in de blue hour. Dat is het uur na de golden hour, wanneer de zon onder is. Vandaar het blauwe licht. Volkomen natuurlijk, daar is geen bewerking aan te pas gekomen”, aldus Scheper.

Burgemeester Bilder opende de tentoonstelling. Hij wenste de club nog vele mooie fotomomenten. “Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen kan fotograferen, maar de echten haal je er nog tussenuit. Fotografen lenen in feite hun ogen aan ons om te kijken. Ik hoop dat jullie nog veel uit onze samenleving mogen vastleggen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500