Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider winkels halen alles uit de kast

Geplaatst op: 14 november 2014

Middenstand Vereniging Genemuiden (MVG) wil op Superzaterdag 29 november zoveel mogelijk bezoekers laten kennismaken met de winkelstad Genemuiden. Radiospots op RTV Oost en het landelijke Groot Nieuws Radio moeten daaraan bijdragen. En tegelijkertijd zorgen de winkeliers natuurlijk voor zoveel mogelijk verrassende activiteiten.

De originele plannen blijven maar binnenstromen bij de MVG. Kitsch & Koters organiseert bijvoorbeeld een kinderplein met verschillende activiteiten en een verloting. De opbrengst van de dag gaat naar Make a Memory. “Dat is een stichting die belangeloos foto’s maakt van een familie met een ernstig ziek kind in hun midden. Een prachtig initiatief waarvoor wij zoveel mogelijk geld willen inzamelen”, vertelt eigenaresse Harma Lubberts van Kitsch & Koters.

Kinderen hoeven zich sowieso niet te vervelen tijdens Superzaterdag. Daarvoor zorgt onder meer de Sinterklaas Brigade. Die organiseert een speciale speurtocht door Genemuiden. “Zij moeten op zoek naar een Pietenbroek die ergens in de winkels van Genemuiden verstopt is”, vertelt MVG-voorzitter Ben Hoogstede. En de Pieten kunnen ook op een andere manier een prijs winnen. “De jonge Pieten kunnen een selfie van zichzelf maken en die mailen naar info@winkeleningenemuiden.nl of inleveren bij Blokker Genemuiden. De mooiste inzendingen winnen leuke prijzen.”

Jonge winkelliefhebbers moeten tijdens Superzaterdag ook de Irenestraat niet overslaan. Bij Blokker Genemuiden staat een springkussen voor de winkel (bij iedere aankoop ook wijnglazen gratis!). Versplein De Lange zorgt daar en in de eigen zaak voor lekkernijen. Kinderen kunnen zich ook vermaken met een wedstrijd bal hooghouden bij Flier Sport en Fashion.

Tijdens Superzaterdag bruisen de winkels van de MVG van de verrassingen. Ook het Tapijtmuseum en de Oudheidskamer zijn open. Op het Havenplein zijn optredens van onder meer Anders dan Normaal. Bedoeling van de MVG is om jaarlijks meerdere Superzaterdagen te organiseren. Ook niet te missen: een kunstenares beschildert tassen bij Pand 21, bij De Groene Lantaarn wordt kleuradvies gegeven en in ’t Olde Staduus kunnen kerstspullen worden geruild.

Kijk voor alle informatie over de winkels van Genemuiden op www.winkeleningenemuiden.nl. Volg ook @genemuidenMVG op Twitter voor het laatste nieuws over Superzaterdag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500