Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers naar Wapenveld

Geplaatst op: 15 november 2014

Op 14 en 15 november werden door kleindierliefhebbers uit diverse delen van het land dieren ingezonden op de open tentoonstelling welke georganiseerd door sportfokkersvereniging Heerde e.o. en welke was ondergebracht in Tennishal t’Olde Veld te Wapenveld. 750 dieren waren hier in kooien opgesteld om door diverse keurmeesters te worden beoordeeld en vervolgens aan het publiek te worden tentoongesteld. Ook enkele Z.F. leden hadden de tocht ondernomen naar de andere kant van de IJssel om via de prachtige natuur rond Hattem in Wapenveld te belanden.
De Z.F.ers behaalden hier in voorgaande jaren meerdere keren goede resultaten en ook in 2014 is dit niet anders. De Hollandse krielen van Hm.Bruins scoorden 3x ZG en 2x F en een haantje werd door de ambterende keurmeesters uitgeroepen tot het mooiste dwerghoen van de show. D.H.Nijland aanwezig met 5 van zijn Hollandse kuifhoen krielen behaalde 3x ZG en 2x F. De Comb. Withaar had drie Wyandotte krielen meegenomen en deze behaalden 2x G en 1x ZG, de dieren van Jan v. Dijk in hetzelfde ras 1x G en 2x ZG en zijn Alaska konijnen 1 maal G en 1x ZG.
Comb. t’Ermhuus was met twee rassen afgereisd en hun Hollander konijnen werden met 4x ZG en hun Klein zilvers met 1x ZG en 1x F bekroond, in dit zelfde ras behaalden de dieren van de Comb. Beens 2x G, 4x ZG en 2x F terwijl de kolossale Groot lotharingers van J. Henniphof met 1x G, 5x ZG en 1x F de terugtocht ondernamen. Ook had de Comb. Beens enige watervogels hier ondergebracht en deze dieren te weten Bahama pijlstaarten en Chili talingen staken met 8x ZG de IJssel over. Ook Jan ondervond dat watervogels watervlug zijn en heel iets anders is dan het uitkooien van konijnen, tijdens het uitkooien van deze eenden moest Jan n.l. als een geoefend doelman gestrekt naar de grond om een ontsnapt dier in zijn handen te sluiten.
Al deze en uiteraard nog veel meer dieren verblijven van 4 t/m 6 dec. In d’Overtoom waar de Z.F.ers hun jaarlijkse clubshow organiseren. Reikhalzend zien bestuur en leden naar dit jaarlijkse hoogtepunt van hun ver. Uit en hopen u als bezoekers daar te verwelkomen. Voor de openingstijden zie hiervoor de posters welke her en der zijn opgehangen.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500