Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
31 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorlopig geen bushalte op Havenplein

Geplaatst op: 20 november 2014

(door Enrico Kolk/Brugmedia) Er  komt voorlopig geen bushalte op het Havenplein. De gemeente heeft nog een jaar nodig voor de komst van zo’n in- en uitstapplek. Dat laat wethouder Arie Speksnijder donderdagmiddag weten.  De bushalte is één van de wensen uit het Centrumplan Genemuiden. Gemeente en belanghebbenden bekeken tijdens bijeenkomsten of een nieuwe halte al in de dienstregelingswijziging van december 2014 mogelijk was. Conclusie in september was dat er nog teveel zaken uitgewerkt moesten worden voordat een bus weer ‘ouderwets’ door het centrum van Genemuiden kan rijden. “Als er een bushalte komt, moet er ook een fietsenstalling komen”, zegt Speksnijder. “Er moet daarom nog een plan uitgewerkt worden.”

Volgens woordvoerder Herman de Gooijer ligt dat uitgewerkte plan klaar, zo zei hij donderdagochtend. “Een aantal ritten van lijn 74 eindigen nu in Genemuiden (halte ’t Tag, red.). Het was de bedoeling om die ritten, die vanuit Hasselt komen, een ander lijnnummer te geven (lijn 72) en een route door het centrum van Genemuiden te laten rijden.  Daar lag al een dienstregeling voor klaar die in december zou ingaan. De gemeente zag daar echter in september vanaf omdat ze geen bussen door de smalle straten van Genemuiden wilden laten rijden”, zegt de woordvoerder.

Speksnijder meldt later dat de gemeente alleen een jaar extra nodig heeft om dit te realiseren. Wel zegt de gemeente dat Connexxion inderdaad met dit concrete voorstel is gekomen. Voor de nieuwe dienstregeling die op 14 december 2014 ingaat, heeft dit volgens Speksnijder geen gevolgen. Hij zegt dat lijn 74 als vanouds blijft rijden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Voorlopig geen bushalte op Havenplein

  1. Cor Heutink schreef:

    Waarom een jaar wachten? Een fietsstalling is zo geplaatst ! Plekken genoeg. Zonder dat we weer een jaar moeten wachten! Laat de bus via de sasdijk rijden heb je ook geen last van de smalle straten ! Een beetje kort door de bocht om dit voor een jaar uit te stellen!

  2. J.M schreef:

    Als er maar een keer spijkers met koppen worden geslagen wat betreft die pont… nu we het toch over OV hebben.
    Iedere zondag wachtenden! Staat soms een rij(tje) voordat ze in de gaten hebben dat die niet komt.
    Gewoon aantrekkelijker maken die pont; in prijs en tijden.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500