Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo ‘zingt beter’ in Nijkerk

Geplaatst op: 22 november 2014

Zaterdag om kwart voor 9 stond er voor 98 mannen van Stereo, en voor 13 vrouwen die Stereo kwamen steunen, een mooie dubbeldekker klaar aan de Sasdijk. Stereo had vandaag namelijk een bijzonder uitje, en wel naar Nijkerk, de Fonteinkerk (de kerk waar ons Koningspaar was ruim 2 maand geleden). Hier was namelijk de ‘Nederland zingt Steeds Beter’ dag. Nadat Stereo een Waldcard had gekregen voor deze dag, was het dan eindelijk zover. Om 10 uur kwamen de mannen (en de vrouwen) aan, en daarna volgde de opening met gebed en ‘inzingen’.

Om kwart over 10 stond workshop op het programma door Eugène van Boheemen . Samen met een ander koor heeeft Stereo goede tips ontvangen die tijdens het ‘presentatieconcert’ gebruikt konden worden. Daarna was het tijd voor eten, met een heerlijke kom Unox soep erbij! De organisatie had alles erg goed op de rit.

Om 1 uur volgde een workshop bij André Bijleveld. Van hem kregen de mannen de vraag hoe zij inzingen voor een repetitie. “Een Boomstempesalm”, antwoordden een aantal koorleden. “Nou, dat wil ik zo horen”. Dus met Harm Hoeve achter het (geïmproviseerde) orgel zongen ze Psalm 42 vers 5. En wat erg leuk was, bij het 1e woord vielen monden open, en gingen er allemaal handen naar de broekzak, kwamen smartphones tevoorschijn en werden er video’s gemaakt. En ook de zakdoek bleef niet ongebruikt.

Hierna ging het gezellige gezelschap naar  Herma van Piekeren. Hier moest Stereo dingen doen die ze niet gewend zijn, maar dat is juist goed, aldus een organisator.

Daarna volgde het Presentatieconcert. Er waren 10 koren. 9 Gospelkoren en Stereo als mannenkoor zonder drumstel, gitaren ect. Monden vielen open, smartphones werden tevoorschijn getoverd en er werden video’s gemaakt. Om een klein beetje in de ‘swingsfeer’ te blijven heeft Harm Hoeve gekozen voor het lied: Christ was born. En na een overweldigend slotakkoord was het even doodstil, en toen een daverend applaus! Het einde van een mooie dag.

Kijk hier voor een videoverslag van de dag.

http://www.eo.nl/algemeen/video/-a-/player/-mc-/s/-stream-/67002/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500