Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Welzijn Mensenwerk dreigt gemeente met schadeclaim

Geplaatst op: 24 november 2014

Welzijn Mensenwerk dreigt de gemeente Zwartewaterland met een schadeclaim als het straks jongerenwerkers moet ontslaan. De gemeente wil het jongerenwerk anders en goedkoper regelen en heeft de gemeenteraad daarvoor een aantal scenario’s voorgelegd. “Het heeft er alle schijn van dat in alle scenario’s geen plaats meer is voor Welzijn Mensenwerk”, concludeert directeur Volleberg. De stichting detacheert op dit moment drie jongerenwerkers aan de Stichting Jeugdwerk Zwartewaterland. Eerder waren er vier in dienst van Mensenwerk.

Als de gemeente ervoor kiest om niet met deze mensen door te gaan, draait Welzijn Mensenwerk als werkgever op voor de verplichte aanvulling op de WW en de ontslagvergoeding. “Ik heb alle reden om mij rechten voor te behouden om deze schade op de gemeente te verhalen”, schrijft Volleberg, die ook stelt dat ze maar niet in gesprek met de gemeente kan komen, ondanks meerdere pogingen daartoe. Volleberg stelt voor dat een nieuwe werkgever voor het jeugd- en jongerenwerk straks de huidige beroepskrachten in dienst neemt.

De directeur vindt dat ze zich ook moet inspannen voor de positie van de jongerenwerkers. Een daarvan is op voorspraak van de gemeente in dienst gekomen en zit nog maar anderhalf jaar voor zijn pensionering. Welzijn Mensenwerk wil graag alsnog in gesprek komen. “Tenslotte kijk ik terug op een goede samenwerking van acht jaar met uw gemeente…”, aldus Volleberg.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500