Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil meer doen met monumenten

Geplaatst op: 25 november 2014

Zwartewaterland wil meer doen met de monumenten in de gemeente. Ze zouden meer toeristen naar de kernen kunnen trekken en een impuls aan de economie moeten geven. Vandaar dat Erfgoedbegeleid is opgesteld. “Als je meer mensen naar Zwartewaterland wil halen, moet je de unique selling points onder de aandacht brengen. Wij zijn rijk aan monumenten, maar doen er te weinig mee”, vindt burgemeester Bilder.

Als het aan het college ligt trekt de gemeenteraad binnenkort jaarlijks 10.000 euro voor nieuw beleid. “Dat kunnen we deels inzetten om te zorgen dat monumenten in goede blijven of komen, maar het geld is vooral bedoeld om andere subsidiebronnen aan te boren. De provincie vindt erfgoed ook belangrijk. We moeten allereerst veel meer bewust zijn dat we veel waardevolle monumenten bezitten. Hasselt heeft bijvoorbeeld veel rijksmonumenten en een oud grachtenpatroon dat nog bijna helemaal in tact is.”

Onderdeel van een geschreven beleidsnota is ook dat er meer aandacht komt voor educatie over cultureel erfgoed in het onderwijs. Organiseren van een Open Monumentendag in de hele gemeente wordt ook genoemd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500