16 april 2024 t’ Olde Staduus

Dames 1 Ruutvoorn wint weer

Geplaatst op: 29 november 2014

De jeugd van Ruutvoorn in actie. Foto's Corien van de Wetering

Dames 1 van Ruutvoorn versloeg zaterdagmiddag Reva uit Gorredijk met 3-2. De tweede en de vierde set gingen verloren vanwege concentratiegebrek, maar in de drie gewonnen sets speelde Ruutvoorn erg sterk. De ploeg begon slecht aan het seizoen, maar is ondertussen naar de top4 van de ranglijst opgerukt. MA en MC van Ruutvoorn wonnen vandaag overtuigend met respectievelijk 4-0 van SVI en 3-0 van Rouveen.

In de eerste set leek het er op dat Reva in Ruutvoorn haar meerder zou moeten erkennen. De halve steekjes die de middenaanval van Ruutvoorn kenmerkend maken, waren niet te blokkeren voor Reva en zo kon er aanvallend makkelijk gescoord worden. Met 25-18 tekende Ruutvoorn voor de eerste set.

De tweede set werd echter begonnen met een serie zeer slechte passes waardoor Reva in haar spel kwam en direct een grote voorsprong wist te pakken. De dames uit Genemuiden probeerden zich weer te herpakken, en coach Eddie van de Wetering paste nog een dubbele wissel toe. Ondanks dit alles bleef het een duidelijk puntenverschil waarmee Reva deze set binnenhaalde. 16-25

In de derde set kon Ruutvoorn weer wat druk uitoefenen op haar tegenstandster. Alita Bakker   scoorde aanvallend met harde, goed geplaatste ballen en serverend lieten de dames meer overtuiging zien. Dit was hard nodig, want Reva gaf niet veel toe. Met 25-22 was het Ruutvoorn wat aan het langste eind trok.

In de vierde set besliste Reva in twee servesseries de set. Ruutvoorn liet zich volledig overklassen en door meerdere ketsers wist Reva een serie van 8 en een serie van 6 punten te maken op eigen sterke serves. Weer een 16-25 stand, waardoor het 2-2 in sets werd.

In de vijfde set draaide Ruutvoorn de rollen weer om en dit keer was het aan de kant van Reva waar de ballen wegsprongen en er werden zelfs aces gemaakt met de serve. Na een paar minuten stond het al 8-2 en vanaf dat moment was het eigenlijk gewoon koelbloedig de set uitspelen. Ruutvoorn won deze vierde vijfsetter van het seizoen en kon daarmee 3 punten bijtellen.

Komende zaterdag spelen de dames weer thuis en komt nummer 2, OPM Heerenveen op bezoek. Dit is tevens de laatste wedstrijd van 2014. Op 10 januari 2015 gaat de competitie dan weer verder.

De mini’s hebben ook weer gespeeld in d’overtoom. Het was een gezellige boel want er kwamen pieten op bezoek. De jongens van N5.1 hebben 2x gewonnen en de jongens van N5.2 hebben er 1 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. De jongens van N2 hebben hun eerste wedstrijd gewonnen. Ze hebben er ook 2 verloren. De meisjes van N6 hebben er 1 gewonnen. 20141129_103404