Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sint laat Chouffies links liggen

Geplaatst op: 7 december 2014

Hoog bezoek was er voor de Chouffies afgelopen zaterdag. Op Camp Weteros was niemand minder dan de Sint aanwezig om ‘live’ de wedstrijd Chouffies versus Balk te aanschouwen. Met Stuurman-Piet had de 106-jarige Sint afgesproken dat de stoomboot een dagje later zou vertrekken naar Pamplona. De Chouffies groot en klein waren natuurlijk in hun sas met de aanwezigheid van Goedheiligman. Wat kan er dan nog verkeerd gegaan zou je zeggen. Nou, veel, héél veel zal ik je vertellen.

Sportclub speelde letterlijk voor Sinterklaas en gaf raak presentjes weg de eerste twintig minuten. Het genadeschot bleef achterwege en zo stond de schade maar op 0-2 met dertig minuten op de klok. Het leek erop dat de Chouffies weer als schietschijf gingen fungeren net als de afgelopen weken. Twee keer 5-0 verlies gaat je niet in de koude kleren zitten.

Na een half uur keerde het tij dan toch en kwam er meer balans tussen beide ploegen en vlak voor rust keerde de spanning terug in de wedstrijd. Niemand minder dan Tomassi verzilverde koel de toegewezen penalty. Ruststand 2-1 en daar mocht Sportclub de handen mee dicht knijpen.

In de rust greep Red Garnaal in en bracht de Heut en Jan Materazzi in. De wissels waren effectief en Balk kwam nagenoeg niet meer in het spel voor. Met name in de lucht waren de kabouters veel sterker dan de Balker jochies. Verdiend was de gelijkmaker dan ook door Wouteros, die in een scrimmage het netje deed bollen. Zuur was echter de 3-2 vlak erna, die nagenoeg uit de lucht viel.

Tien minuten voor tijd gingen de Chouffies alles of niets spelen en brachten met Sander Bol de vierde spits in ten koste van defender Willempie Hoekman. En ook dit pakte goed uit. In de dying seconds schoot Willos Kattenbergos loepzuiver de 3-3 binnen en kreeg Sportclub uiteindelijk toch nog het verdiende en ó zo belangrijke punt.

Een belangrijk punt mede doordat Balk ook hierdoor op steenworp-afstand van de Chouffies blijft. Onderin blijft het een spelletje tussen vijf á zes ploegen, die mogen hopen op overleving in de reserve eerste klasse.  Voordat Koning Winter intreed mogen de kabouters nog één keer opdraven en wel tegen de studentjes uit Groningen, Knickerbockers 2. Hopelijk nog eenmaal een driepunter in jaargang 2014. Tot ziens volgende week op Camp Weteros.

En de Sint vertrok een dag later, redelijk beschonken, uit de haven van Gaellemuun. Hij had op winst gehoopt, maar het was hem niet gegund. Hopelijk volgend jaar meer geluk voor hem.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500