Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cotap zet verkoop van Matros voort

Geplaatst op: 8 december 2014

Cotap BV in Genemuiden heeft 4 december 2014 overeenstemming bereikt met de curator van Mateboer Tapijt-, Karpetten- & Mattenfabriek BV over de overname van de bij zijn stadgenoot aanwezige activa. De klanten van Mateboer, dat zoals bekend handelde onder de naam Matros, zijn afgelopen week door Cotap op de hoogte gebracht middels een schrijven. Cotap laat weten trots te zijn op het feit dat het voortbestaan van de bedrijfsactiviteiten van dit meer dan honderd jaar bestaand bedrijf nu is gegarandeerd.

Cotap stelt met de overname van Mateboer zijn activiteiten op het gebied van natuurtapijt, matten en karpetten te kunnen versterken en ziet bovendien mogelijkheden om het merk Matros verder te ontwikkelen en uit te bouwen, mede door een aantal ervaren medewerkers van Mateboer een contract aan te bieden.

Aan Mateboer was op vrijdag 31 oktober jl. voorlopige surseance verleend. Een terugvallende omzet bij gelijkblijvende kosten was de oorzaak van de financiële problemen bij de 101 jaar oude specialist in entreematten, natuurtapijt en karpetten. Opgeteld hebben beide bedrijven 175 jaar ervaring in de vloerenhandel; volgend jaar hoopt Cotap zijn 75-jarig jubileum te vieren.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500