Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Ik wil je Zien’ fietslichtactie in Zwartsluis

Geplaatst op: 8 december 2014

Als wethouder moet je van alle markten thuis zijn. Dat merkte Arie Speksnijder  maandag  op  het Agnieten College in Zwartsluis waar een heuse pits-straat compleet met beachflags en vliegensvlug pitsteam stond  opgesteld. Reden voor deze actie was de fietslicht-campagne ‘Ik wil je zien’ van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland en de gemeente Zwartewaterland. Speksnijder  sprak als  lid van het pitsteam fietsers aan op het belang van werkende fietsverlichting. Onder zijn toeziend krijgen fietsers bij wie goede verlichting ontbreekt, eenmalig gratis kwalitatieve fietslampjes op hun fiets gemonteerd. Uiteraard wordt het goede gedrag van de fietsers ook beloond; bij werkende fietsverlichting krijgen de fietsers een lichtgevende sleutelhanger in de vorm van een duimpje!

 De campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland is eind oktober gestart met de slogan ‘Ik wil je zien’. Doelstelling van deze campagne is bevorderen dat fietsers, met name jongeren tussen de 13 en 24 jaar, beschikken over goed werkende fietsverlichting en reflectie en deze ook écht gebruiken in het donker en bij omstandigheden met beperkt zicht. Twintig procent van de fietsslachtoffers in Nederland is het gevolg van ongevallen in het donker. Vooral  jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 25 jaar zijn daarbij slachtoffer. Hoewel bijna alle jongeren zich bewust zijn van het belang van goed werkende fietsverlichting, rijdt de helft van hen nog steeds zonder licht in het donker. Jeugdige fietsers beseffen vaak pas hoe slecht ze zonder fietsverlichting te zien zijn, als ze 17, 18 jaar zijn, autorijlessen nemen en zélf achter het stuur van een auto zitten. Vaak schrikken ze dan écht van het (te) laat opmerken van fietsers zonder licht in het verkeer.

Over het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland is een onafhankelijk samenwerkingsverband van overheden en organisaties die actief betrokken zijn bij het bevorderen en vergroten van de verkeersveiligheid in Oost Nederland. Zij valt onder de regie van de provincie Gelderland en Overijssel.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500