Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Breggen ambassadeur radiomarathon

Geplaatst op: 8 december 2014

Stichting Radiomarathon kan met trots melden dat niemand minder dan Anna van der Breggen ambassadeur wordt van Stichting Radiomarathon. De Hasseltse Anna heeft zowel op nationaal als internationaal niveau al prachtige prestaties in de wielersport bereikt. Tijdens de actie Zwartewaterland Helpt, voorheen radiomarathon, zal Anna zicht inzetten voor Stichting Opkikker.

De radiomarathon wordt ieder jaar steeds grootser en breder gedragen in Zwartewaterland en in Hasselt in het bijzonder. De volgende uitdaging van de stichting is om hier op in te springen. Al eerder werd bekend dat de radiomarathon voortaan verder gaat onder de naam Zwartewaterland Helpt. “We willen graag dat heel Zwartewaterland actief ons goede doel gaat ondersteunen in welke vorm dan ook”, aldus Petrit Sterenberg namens de stichting.

De naamsverandering is een belangrijke stap in de richting om nog groter en bekender te worden, maar een eigen ambassadeur is een nog mooiere stap voorwaarts. Sterenberg: “We zijn erg blij met de toezegging van Anna. Ze zal zich als ambassadeur van onze stichting vol overgave inzetten om met haar bekendheid het onderhavige goede doel van ‘Zwartewaterland Helpt’ onder de aandacht te brengen en daarnaast proberen anderen mee te krijgen om geld in te zamelen.

Over de vraag of Van der Breggen ambassadeur van Zwartewaterland Helpt wilde worden hoefde ze niet lang na te denken. “Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe en groep enthousiaste en gedreven mensen al sinds 2007 een radiomarathon opzetten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor allerlei goede doelen.

De opbrengst van de achtste radiomarathon gaat dit jaar naar Stichting Opkikker. Deze stichting verzorgt onvergetelijke Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Eén leuke dag met het hele gezin geeft afleiding in een dagelijks leven vol ziekenhuisbezoeken en opnames. Van der Breggen: “Een tof doel waarvoor ik me graag in wil zetten. Ik hoop dat ik met mijn bijdrage meer mensen over kan halen een kleine of grote bijdrage te leveren tijdens de radiomarathon”, aldus Van der Breggen.

Tijdens de radiomarathon vinden er in heel Zwartewaterland verschillende acties plaats georganiseerd door verenigingen. Van der Breggen zal bij een aantal acties aanwezig zijn. “Nu heb ik van radio maken niet veel verstand maar fietsen gaat me aardig af. Daarom fiets ik natuurlijk mee met de spinningmarathon die gehouden wordt op zaterdag 20 december in Sportland Hasselt”, aldus Van der Breggen.

 

Zwartewaterland Helpt, voorheen stichting Radiomarathon, organiseert sinds 2007, in samenwerking met de lokale omroep Zwartewater FM een 65 uur durende radiomarathon voor het goede doel. De opbrengst van de radiomarathon komt geheel ten goede aan kinderen. De achtste editie wordt dit jaar gehouden op 18, 19 en 20 december. Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500