Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub niet verder met trainer

Geplaatst op: 10 december 2014

Tijdens Sportcafe meldde Van Dijkhuizen dat hij graag door wilde bij Sportclub

Sportclub Genemuiden en trainer Hans van Dijkhuizen gaan niet inhoudelijk in op de reden van de breuk na dit seizoen. Genemuiden besloot dinsdag dat de jaarcontracten met de  hoofdtrainer en zijn twee assistenten Luuk Drost & Gert Beens niet worden verlengd. “We hebben afgesproken dat we er inhoudelijk niet op ingaan. Uit respect voor elkaar”, zegt woordvoerder Raymond van Dijk van Sportclub Genemuiden.

“Om de trainers tijdig de gelegenheid te bieden uit te kunnen zien naar een nieuwe uitdaging heeft het bestuur gemeend dit vroegtijdig aan hen kenbaar te moeten maken. De technische staf zal (ook) voor het resterende seizoen tot het uiterste gaan om Sportclub Genemuiden te laten handhaven in de Topklasse. Nog deze maand zal de procedure omtrent de zoektocht naar nieuwe trainers worden opgestart”, zo luidt de tekst van een persbericht dat de club dinsdagavond  verstuurde.

De beslissing van Sportclub kwam als een volslagen verrassing, zo blijkt uit een ware Twitterexplosie. Van Dijkhuizen geeft zelf voorlopig ook geen commentaar op het besluit, zo liet hij dinsdagavond aan de redactie van Genemuiden Actueel weten. De Kampenaar gaf onlangs tijdens het Sportcafe van Genemuiden Actueel nog aan graag door te willen bij de groen-witten. Beide partijen zochten al jarenlang regelmatig contact en kwamen dit seizoen eindelijk bij elkaar. Niets leek een lang huwelijk in de weg te staan. Van Dijkhuizen zei in De Kaaihof dat hij  geen trainer is voor een korte periode bij een club.

Of Sportclub in de winterstop nog versterking mag verwelkomen, kan Van Dijk niet zeggen. “We zijn altijd aan het kijken, maar versterken in de winterstop valt niet mee. Je kunt dan alleen spelers van profclubs of uit het  buitenland halen.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500