Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meteen druk in grote Dorcas-winkel

Geplaatst op: 13 december 2014

Bredewout (links) opent de deur. Foto's Erik Driessen

Genemuiden heeft sinds zaterdagochtend de 25e Dorcas-winkel van het land. En die is ruim, overzichtelijk en heeft een enorm aanbod. “Toch blijven we op  zoek naar nieuwe  inbreng, vooral kleding, boeken en kleine meubels”, zegt voorzitter Gerrit  Bredewout. Hij opende zaterdag om 10.00 uur de  deuren, maar van een officiële opening was geen sprake. “We  zijn voor 95 procent klaar. Eind januari houden we een officiële opening. Dan zijn we er helemaal klaar voor.”

Desondanks kwamen er zaterdag meteen veel mensen naar de zaak op het industrieterrein. En die verbazen zich allemaal over de enorme winkel met het veel aanbod. “Alleen achter  de  schermen zijn we nog niet helemaal klaar. We hebben ruim vijftig  vrijwilligers. Die  hebben de afgelopen weken keihard gewerkt. Nou moeten we nog de puntjes op de i zetten”, aldus Bredewout.

Dorcas kwam naar Genemuiden omdat er een witte vlek op de kaart  van de organisatie was. “Terwijl uit  onderzoek blijkt dat Zwartewaterland heel Dorcas-minded is. Daarom is dit een unieke kans op een mooie locatie”, aldus Bredewout tijdens  een korte rondleiding door het pand. Achterin is de  inbrenghal. Twee vrijwilligers sorteren daar  de binnengebrachte  spullen. “We verkopen alleen wat we zelf  in huis zouden willen. Veel kleding gaat bijvoorbeeld naar Oost-Europa.”

De Dorcas-winkel is de  hele zaterdag open.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500