Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vanavond vallende sterren

Geplaatst op: 13 december 2014

Foto John Poot

(door John Poot) De komende nacht zijn er in Nederland tientallen vallende sterren te zien. Die zouden  ook rond Genemuiden te zien moeten zijn, maar mist gooit helaas voorlopig roet eten in het eten voor de liefhebbers.

De vallende sterren horen bij de Geminiden-meteorenzwerm. Elk jaar trekt de aarde in december door de baan van de uitgedoofde komeet Phaeton. Stukjes gruis en stof die de komeet achterlaat, veroorzaken de vallende sterren. Ieder jaar zijn er een paar mooie sterrenregens zichtbaar volgens de kenners is de Perseiden-meteorenzwerm de mooiste (zichtbaar in Augustus) en staat de Geminidenmeteorenzwerm op de tweede plaats maar is wel beter zichtbaar omdat het langer donker is. Als het weer meezit zijn er gemiddeld 30 tot 40 vallende sterren per uur te zien.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500