Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hallelujah presenteert cd in Genemuiden

Geplaatst op: 14 december 2014

(door Erik Eenkhoorn)

Zaterdagavond was er, een door stichting Stephanos georganiseerde, kooravond in de Grote kerk aan het Kerkplein. Het Urker mannenkoor Hallelujah presenteerde daar de nieuwe cd. Om half 8 zette het koor in het lied ‘Ik wil zingen van mijn Heiland’, waarbij het refrein samenzang was.Dominee van Rooijen opende de avond met schriftlezing en gebed.

Onder leiding van organist Harry Hamer uit Kampen was er samenzang. Psalm 104 werd gezongen, en wat klonk dat massaal, aldus iemand van Urk… Toen was het de beurt aan het Urker mannenkoor wat sinds 2003 onder leiding staat van Bert Moll. Het lied ‘Kom in mijn hart’ werd ingezet, heel gedragen.

Daarna de liederen ‘Vader ik aanbid U’, en Alzo lief heeft God de wereld gehad’. Hierna werd het lied ‘Troost nu Mijn volk’ gezongen. Dit lied is geschreven na aanleiding van een gedeelte uit Jesaja 40. Dit werd geweldig mooi voorgedragen door bas Age Ras. Halverwege de schriftlezing kwam het orgel er heel gedragen bij, waarna het koor inzette.

Na een orgelimprovisatie van Harry Hamer over het lied ‘Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen’ volgde er samenzang, en uiteraard, moest deze psalm met bovenstem zijn. Psalm 98 werd na een stuwend voorspel van Hamer ingezet, het 2e vers éénstemmig, waarna de Geallemuuniger mannen, nadat Harry een halve toon moduleerde, bij vers 3 de bovenstem zongen. Een lid van het Urker koor: “Je hoort vaak ‘Genemuijen’ en de Bovenstem, maar om d’r live bij te zijn, daar krijg ik nu kippevel van, Prachtig!”

Na een slotakkoord van Hamer was het Urker mannenkoor aan de beurt. Het lied Dierb’re Heer Jezus werd gezongen. Na dit lied kwam Henk Brouwer naar voren om te soleren bij het lied Sanctus. Bij het lied Wij loven U Immanuël kwam tenor Jurian Loosman uit de banken om zijn solo uit te voeren!

Na een appélwoord van Van Rooijen was er onder het voorspel van Harry Hamer een collecte voor Stephanos. Harry had een schitterend voorspel dat de tekst uit Psalm 130 mooi weergaf: Uit diepten van ellenden. Hij had een uitkomende stem op het rugwerk van het Zwier van Dijkorgel, een Dulciaan ‘8. Hier en daar onzuiver maar dat hinderde de meeste luisteraars niet….

Urk was weer aan de beurt, nu met de liederen: Volle verzeek’ring, Het volk dat in duisternis wandelt, waarbij Age Ras weer mooi voordraagde, en het lied: Christus komst. Daarna kwam er weer samenzang, en wat Hamer uit het orgel haalde, dat hoor je zondags niet, zo geweldig! Het lied Daar is uit ’s werelds duist’re wolken, was, als het om samenzang gaat, wat mij betreft de topper van de avond!

Hierna kwam er een koorlid uit de banken, die bij koster Jaap Hammer de microfoon ophaalde. Hij had namelijk een verrassing: Hij mocht de nieuwste cd van het koor presenteren, Hij hield een verhaal: “Het Urker koor heeft dit jaar weer een cd opgenomen, en die willen we op dit concert presenteren. Als ik aan ‘Genemuijen’ denk, dan denk ik aan dit mooie orgel, dat ik al ken van die singeltjes van Gemeentezang Genemuiden, van Van der Kolk. Maar aan wie moet ik het 1e exemplaar nu overhandigen?” Hij riep een Genemuijer naar voren die docent is op de Pieter Zandt op Urk. Na een mooi verhaal kreeg hij het 1e exemplaar met ‘vertrouwde klanken’ overhandigd. Hierna zong het koor nog 3 liederen, waaronder het lied ‘Cantique de Noël’.

Van Rooijen sloot af met gebed en maakte bekend dat de opbrengst meer dan €2.000 was. Hierna galmde het massaal door de kerk, Ere zij God, en Vrede op aarde! ‘Een mooiere voorbereiding op de kerst ken je, je niet wejsen’ , aldus een Urker, die na het concert weer met de bus naar Urk toe reden, behalve die ene Gaellemuuniger, die op Hallelujah zit.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500