Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sluziger Marit zwemt tegen wereldtop

Geplaatst op: 14 december 2014

Marit met Inge Dekker

Marit Boxum zwem talent van ZvZwartsluis sluit 2014 af in stijl. Zo heeft Marit een uitnodiging gekregen van de Koninklijke  Nederlandse Zwem Bond om te mogen komen trainen bij RTC in Drachten en Eindhoven. Voor deze trainingen hebben maar 42 zwemmers een uitnodiging ontvangen, waaronder dus Marit van ZvZwartsluis.

Afgelopen weekend maakte ze haar opwachting tijdens de  Internationale Swim Cup in Amsterdam. Maar liefst ruim 540 zwemmer uit 17 landen waren vertegenwoordigd in Amsterdam, o.a. zwemmers uit  Amerika, Zuid Korea, Portugal, Rusland en Zweden kwamen aan de start. Veel van zwemmers van de wereldtop deden vorige week nog mee aan de wereldkampioenschappen in Doha-Qatar.

Enkele bekende zwemmers waren de Nederlandse toppers Ranomie Kromowidjojo, Inge Dekker en Femke Heemskerk. De pas 14 jarige Marit kwam namens ZvZwartsluis aan de start op de 50 vrije slag, 100 rugslag en de 200 rugslag. Op zowel de 100 en 200 rugslag behaalde ze  een top 30 notering All-in. In het jeugd klassement jaargang 2000 eindigde ze 2 keer in de top 10.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500