Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bevolking Zwartewaterland krimpt niet

Geplaatst op: 16 december 2014

Het inwonersaantal van Zwartewaterland stijgt tot 2040 licht met enkele tientallen burgers, zo blijkt uit de Regionale Woonvisie. Dat lijkt een klein percentage, maar de positieve  gevolgen van die cijfers kunnen wel eens groot zijn. Veel gemeenten in Nederland en Overijssel kampen nu al met krimp of merken de gevolgen daarvan de komende decennia. Dat betekent vaak dat voorzieningen en faciliteiten dicht moeten omdat ze simpelweg minder worden gebruikt en dus te duur worden. Voor Zwartewaterland geldt dat blijkbaar niet.

“Dit is inderdaad positief”, zegt wethouder Knol, die de lichte toename toeschrijft aan de geboortecijfers in Genemuiden en de groei van de werkgelegenheid in Zwolle. In het geval van krimp zou de financiële situatie van Zwartewaterland op ten duur zorgelijk blijven. Burgemeester Bilder zegt als buurman van Zwolle eigenlijk meer inwoners  voor Zwartewaterland te verwachten. “Zwolle trekt veel grote bedrijven aan. Nu maakt de politie weer bekend dat daar een hoofdkantoor komt. Nieuwe medewerkers moeten wonen en vooral Hasselt ligt dan gunstig. Je koopt hier een bijzondere woning tegen een hele scherpe prijs: huizen voor 160.000 euro met alles er op en er aan. Dat vinden ze in het westen van het land ongeloofwaardig, maar wij hebben ze wel.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500