Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beste schoolvolleyballers zitten op de Ichthus

Geplaatst op: 17 december 2014

Het winnende team van Ichthus .Foto's Erik Driessen

De Volleybalboys van de Ichthus wonnen woensdagmiddag het groot opgezette volleybaltoernooi  in d’ Overtoom. Na een lange speelmiddag versloegen ze in de finale een team schoolgenoten. Een team van het Johannes Calvijn werd derde. Aan het team deden maar liefst tweehonderd  kinderen van twaalf basisscholen uit Zwartewaterland mee. Primeur was dat ook de Eben Haëzerschool meedeed aan het toernooi van Ruutvoorn en de Buurtsportcoaches.

“Wat een geweldige middag”, zei Ruutvoorn-voorzitter Erik de Jong  voor  de prijsuitreiking. “Een enorme stimulans voor de volleybalsport. Zou mooi zijn als we hier ook leden aan overhouden, maar ik heb in ieder geval heel leuk volleybal gezien”, aldus De Jong, terwijl nog honderd kinderen om hem heen staan. Zij behoorden tot de twaalf beste teams van het toernooi. Bloedfanatiek spelen zij  hun  laatste  wedstrijden. Ouders  op de tribune, fans met spandoeken, leraren die toekijken en vrijwilligers van Ruutvoorn die met glimlachten op hun gezicht  rondlopen. Een volleybalspektakel van jewelste kortom.

Het idee  komt van De Jong  zelf die daarmee aan klopte bij buurtsportcoach Martijn Jansen. Diens collega Denise Homminga kijkt een paar maanden later met veel enthousiasme terug op het toernooi. “We hoopten op twaalf  teams, toen gingen we  naar vijftien en uiteindelijk zijn het er dertig geworden. Nou 29, want vanochtend haakte nog  een team af. Dit is een mooie stimulans voor  het volleybal. En leuk is dat veel kinderen anders niet aan sport doen. Moet je kijken hoe ze genieten. Heel bijzonder ook dat de Eben Haëzerschool meedoet”, aldus Homminga. En de debutant  werd in een veld  van 29 nog razendknap  9e ook.

Wellicht krijgt  het toernooi een vervolg. En mogelijk komt er ook een soortgelijk toernooi voor andere  sporten. ” Voor tafeltennis hebben we dit al eens gedaan en misschien zijn er andere verenigingen die leden zoeken. Hoofddoel voor  ons blijft om mensen in beweging te krijgen. Tot september 2015  zijn we in ieder geval in dienst bij de gemeente. En eigenlijk moet dit project daarna gewoon doorgaan. Het werkt!”, aldus Homminga, en met tweehonderd  deelnemers zal niemand  haar vandaag tegenspreken.

Bij de organisatie was er hulp van studenten van de CALO. “Die hebben eigenlijk de hele organisatie  gedaan. Wij hoefden alleen maar vaantjes te kopen…”, lacht De Jong.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500