Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis parkeren in Kampen

Geplaatst op: 17 december 2014

In de binnenstad van Kampen kan met ingang van woensdag tijdelijk gratis geparkeerd worden. Het college van B&W heeft dit dinsdag besloten vanwege problemen in de software van de parkeerautomaten. De gemeente is in overleg met de leverancier van de automaten om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de softwareproblemen. Er zit overgevoeligheid bij toetsen en sensoren in de parkeerautomaten, waardoor er problemen ontstaan bij het doen van transacties bij de parkeerautomaten. Zo worden bijvoorbeeld verkeerde bedragen getoond en worden tickets zonder acceptatie geprint. Tot die tijd heft de gemeente geen parkeergelden in de binnenstad.
Wethouder Meijering: “De betaalproblemen bij de parkeerautomaten zijn zeer hinderlijk voor bezoekers van onze binnenstad. We willen die problemen zo snel mogelijk oplossen, maar vinden niet dat de bezoekers hier in de tussentijd de dupe van mogen worden. We vinden het dan ook gepast om tot die tijd geen parkeergelden te heffen.”
Het gebied waar tijdelijk gratis geparkeerd mag worden omvat uitsluitend de gedeelten in de binnenstad waar betaald parkeren geldt. Parkeren binnen de vakken blijft wel van kracht. Het parkeren voor vergunninghouders blijft eveneens van kracht. Wanneer de problemen opgelost zijn, dan moet er wel weer gewoon betaald worden voor het parkeren in de binnenstad. De gemeente maakt bekend wanneer dit weer het geval is.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500