Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Speksnijder gaat door het stof

Geplaatst op: 18 december 2014

“Ik geef ruiterlijk toe dat dit niet de schoonheidsprijs verdient”, zei wethouder Speksnijder donderdagavond tijdens  de gemeenteraad. Hij doelde op de werkwijze rond de toekomst van het jeugd-  en jongerenwerk. Nadat Welzijn Mensenwerk met een claim dreigde, ging de wethouder alsnog met deze organisatie praten en bleek dat daarmee ‘heel goed te  onderhandelen  was.”

De gemeente bezuinigt  130.000 euro op het jeugd- en jongerenwerk, maar wil desondanks meer kwaliteit zijn. “We hadden in de vorige periode geen regie en die willen wel wel. Daarom zijn we in eerste instantie niet met Welzijn Mensenwerk gaan praten”, legde Speksnijder  donderdag nog een keer uit. Bij Welzijn Mensenwerk zijn nu de huidige jongerenwerkers in dienst.

Toen Welzijn Mensenwerk merkte dat ze buitenspel werden gezet, schreven ze op hoge poten een brief en dreigden daarin met een claim. Op verzoek van de PvdA onderzocht het college vervolgens wat daarvan de juridische consequenties zouden zijn, waarna er toch een gesprek kwam. “Waarom niet vooraf in plaats van achteraf  praten?”, vroeg  Astrid Dijkstra van de socialisten zich donderdag nog een keer af.

Daarna herhaalde Speksnijder nogmaals de geschiedenis  en stelde dat er geen ‘enorme fouten’  zijn gemaakt gezien de ervaringen met Welzijn Mensenwerk in de vorige periode. Dijkstra vroeg vervolgens om een schorsing en ging in overleg met de andere partijen. “Fouten maken is menselijk, maar daarvan moeten we wel iets leren. Als dat  niet het geval is, vind ik de beantwoording van de wethouder heel wonderlijk.”

Speksnijder gaf  vervolgens toe dat de handelswijze niet  de ‘schoonheidsprijs’ verdient. “Ik neem me altijd voor om het kort te houden, maar dat lukt niet altijd even geweldig”, zei hij over zijn betoog waarmee hij meer onbegrip dan begrip opwekte.

De gemeenteraad ging overigens wel akkoord met de nieuwe  opzet van het jeugd- en jongerenwerk. Een meerderheid is daarover wel enthousiast. De werkwijze wordt in het najaar geëvalueerd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500