Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toeristen moeten meer belasting betalen

Geplaatst op: 18 december 2014

Toeristen in Zwartewaterland betalen vanaf komend jaar 0,80 eurocent toeristenbelasting per nacht. De gemeenteraad ging donderdag akkoord met een voorstel van het CDA. Momenteel betalen bezoekers van de gemeente nog 0,68 eurocent per nacht, terwijl het college een verhoging van een cent had voorgesteld. Volgens het CDA is een steviger verhoging mogelijk omdat regiogemeenten ook hoger in de boom zitten.

Het geld dat daardoor extra binnenkomt moet wel ten goede komen aan de toeristische en recreatieve sector. Wethouder Visserman zag geen bezwaar in het voorstel en ook een meerderheid van de raad niet. Dit jaar haalde Zwartewaterland 39.000 euro op aan toeristenbelasting.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500