Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Flinke opkikker voor Opkikker

Geplaatst op: 21 december 2014

De 65 uur durende Zwartewaterland Helpt radiomarathon zit er weer op. Ruim 17.000 euro wisten de vrijwilligers van Stichting Radiomarathon binnen te halen. Voldaan kijken ze terug op drie zware, maar vooral gezellige dagen voor Stichting Opkikker.

Voor de achtste maal op rij ging afgelopen donderdagochtend de radiomarathon, van de gelijknamige stichting van start. Onder de nieuwe actienaam Zwartewaterland Helpt werd er weer drie dagen gedraaid vanuit de mobiele studio in Horecacentrum Onder de Luifel in Hasselt. Net als voorgaande edities konden er weer plaatjes tegen betaling worden aangevraagd, kon er online geboden worden op de veilingtafel en was er rondom de studio van alles te doen.

De opbrengst van de radiomarathon gaat dit jaar naar Stichting Opkikker. Directeur en oprichter Ruud Sliphorst was speciaal naar Hasselt gekomen om ’s nachts de voorlopige cheque in ontvangst te nemen. Stichting Opkikker verzorgt onvergetelijke Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Eén leuke dag met het hele gezin geeft afleiding in een dagelijks leven vol ziekenhuisbezoeken en opnames. Samen zijn is voor deze gezinnen niet vanzelfsprekend. Stichting Opkikker zet zich daar tweeduizend keer per jaar voor in.

Het enorme geldbedrag is ook dit jaar weer te danken aan de clubs, verenigingen en basisscholen uit Zwartewaterland. Zo was er dit jaar onder andere weer een spinningmarathon in Sportland Hasselt, stonden de tennissers van Tennisclub Hasselt weer op de baan voor het goede doel en kon er in Onder de Luifel weer gedart en gebiljart worden.

Zwartewaterland Helpt, voorheen Radiomarathon, organiseert sinds 2007, in samenwerking met de lokale omroep Zwartewater FM een 65 uur durende radiomarathon voor het goede doel. De opbrengst van de radiomarathon komt geheel ten goede aan kinderen. In acht edities al meer dan honderdduizend euro opgehaald voor de stichtingen KIKA, Sam (2x), Mont Ventoux, Doe Een Wens, Maud voor Leven, Opkikker en het Ronald McDonald huis in Zwolle

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500