Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fytac begint ook met logopedie

Geplaatst op: 27 december 2014

Binnen de nieuwe locatie van Fytac aan  Havenplein 2 kunnen mensen vanaf 1 januari 2015 terecht voor Logopedie. Mensen met een hulpvraag op het gebied van de communicatie da stem, spraak, taal, gehoor en slikken kunnen een afspraak maken. De logopedist doet onderzoek, adviseert, werkt preventief en behandelt. Indien gewenst worden ook de mensen in de directe omgeving van de cliënt begeleidt. De Logopedist is: Margriet Timmerman-Bekendam. Zij heeft de afgelopen twee jaar ervaring in de reguliere eerstelijns praktijk en het basis onderwijs opgedaan.

Voor aanvullen informatie zie: http://www.fytac.nl/consumenten/logopedie/

De behandeling in het kort

Aanmelding kan per telefoon of door een email sturen.

U begint met het intakegesprek uw persoons- gegevens worden genoteerd en de hulpvraag besproken. Hierna volgt er een logopedisch onderzoek.

Nadat er een behandel indicatie is vastgesteld start de behandeling. Deze behandeling duurt gemiddeld een half uur per sessie. De duur van de behandelperiode varieert per cliënt. Dit is afhankelijk van de problematiek, het beloop irt tot de doelen die zijn gesteld.

Als de behandeldoelen zijn bereikt wordt de behandeling afgerond. In veel gevallen wordt een controle-afspraak gepland om de voortgang volgen. Wij schrijven nog een evaluatie van de therapie en met uw toestemming gaat hiervan een kopie naar uw huisarts.

 

Logopedie kan plaatsvinden op verwijzing van een huisarts, tandarts, orthodontist en via directe toegang logopedie ( DTL)

 

Zonder verwijzing naar logopedie (DTL)

Sinds 1 augustus 2011 kunt u zonder verwijzing van een arts bij de logopedist terecht.

Komt u voor het eerst bij de logopedist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een DTL-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u aan het juiste adres bent. Maw heeft uw klacht te maken met een logopedisch probleem?

 

Of de DTL-screening wordt vergoed verschilt per zorgverzekeraar. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar.

 

Vergoeding

De behandeling Logopedie wordt door alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Als je ouder bent dan 18 jaar worden de kosten verrekend met je eigen risico. Het is raadzaam de voorwaarden van uw verzekeraar te controleren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500