Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grote partij illegaal vuurwerk in Emmeloord

Geplaatst op: 29 december 2014

Maandagmiddag troffen agenten een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan in een garage horende bij een woning aan de Meteorenstraat in Emmeloord. In totaal werd voor ruim 200 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Naar aanleiding van een anonieme melding stelden agenten een onderzoek in bij de woning. In een garage troffen zij een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan (nitraatbommen, cobra’s en lawinepijlen). Het vuurwerk werd in beslag genomen, de bewoner werd aangehouden. Hij wordt verdacht van het in bezit zijn van illegaal vuurwerk en mogelijk handelen in illegaal vuurwerk.

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reëel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500