Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Kayamandi’ in Zuid-Afrika

Geplaatst op: 30 december 2014

Henk van Olst is met drie Genemuidenaren in Zuid-Afrika. Zij bezoeken een weeshuis van de Stichting Kayamandi. Daarvoor is in december geld ingezameld door de verkoop van kerststerren. Van Olst ondersteunt zelf de stichting op indrukwekkende wijze. Het is voor het eerst dat hij kijkt wat er met zijn geld gebeurd. “Heel indrukwekkend. Wat fijn dat er mensen zijn die willen zorgen voor weeskinderen. Ze hebben een goed thuis”, aldus de Genemuidenaren op Facebook. Vanwege slechte WIFI kunnen ze verder weinig mededelen.

De heenreis was wel indrukwekkend. “We hebben allemaal wel eens vaker gevlogen, maar als we rechts van ons de straat van Gibraltar zien liggen en richting Afrika vliegen voelt het toch wat vreemd. We kijken ook onze ogen uit boven die immens grote zandbak. Wat een zand, geen groen of blauw te zien. En wat is Afrika groot. Want we zijn nog niet eens op de helft”, mailden de Genemuidenaren die later landen op Cape Town Airport. Zij vertrokken 27 december en komen na de jaarwisseling terug.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500