Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hulpdiensten tevreden over verloop jaarwisseling

Geplaatst op: 1 januari 2015

De jaarwisseling in IJsselland is gemoedelijk verlopen. Dit blijkt uit een totaalbeeld van de Meldkamer Oost Nederland (MON) en de korpsen in de regio. In vergelijking met vorig jaar zijn er minder meldingen geweest. Regionaal hebben hulpdiensten en gemeenten in voorafgaande weken hun voorbereidingen getroffen voor een prettige jaarwisseling. In Zwolle werd de inzet kracht bij gezet door behulpzame omstanders. Er waren geen meldingen van geweld tegen hulpverleners.

Brandweer IJsselland is vanuit de verschillende posten 98 keer in actie gekomen. Dat is beduidend minder dan vorig jaar toen er 150 meldingen binnen kwamen. In totaal zijn er 98 meldingen binnengekomen, waarvan 79 brand gerelateerd. De brandweerposten in en rond Oost Ommen/Hardenberg rukten uit voor een klein aantal gebruikelijke brandjes veroorzaakt door vuurwerk. De brandjes konden met beperkte inzet van de brandweer worden bestreden.

De korpsen van Oldemarkt, Kuinre, Vollenhove, Raalte en Olst-Wijhe hebben een rustige nacht gehad. Brandweer Kampen heeft op beide posten een rustige jaarwisseling gehad net als Staphorst en Zwartewaterland. In goede afstemming met de politie en gemeente zijn in diverse gemeenten zijn door de gemeentereiniging containers en afvalbakken geleegd en is afval, bestemd voor vreugdevuren opgehaald.

Brandweer Zwolle rukte vanaf 19.00 uur voornamelijk uit voor kleine brandjes waaronder 1 autobrand en een woningbrand in een appartement op de 3e verdieping aan de Koggekade. Bij de bestrijding van deze brand bleek de bewoner niet thuis te zijn en zijn omstanders erg behulpzaam geweest.  Ook rond 19:00 uur ontstond er brand in een schuur in Dalfsen. De brand werd opgeschaald naar grote brand in verband met een grote kans op overslag naar de woning. Dankzij een vakkundige inzet van brandweermedewerkers is dit voorkomen. De schade is evenwel aanzienlijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500