Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dronken Staphorster gewond in ‘race’

Geplaatst op: 4 januari 2015

De politie heeft een 30-jarige man uit Staphorst zaterdagnacht aangehouden vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag en het negeren van een stopteken van de politie. Ook bleek hij onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. De politie zag de man rijden op de Oude Rijksweg in Staphorst. De auto reed richting Stovonde en trok direct de aandacht van de politie omdat de bestuurder erg hard reed.

De politieagenten, die aan het surveilleren waren in een onopvallende auto, zetten de achtervolging in en zagen dat de automobilist snelheden van ongeveer 100 km p/u behaalde binnen de bebouwde kom. Even later reed de auto de A28 op en liep de snelheid op tot boven de 200 km p/u. Bij de afrit De Wijk verliet de automobilist de snelweg weer en reed richting De Wijk, nog steeds op hoge snelheid. De agenten die volgden in een onopvallende auto hadden wel hun stopteken aangezet, maar deze werd door man uit Staphorst genegeerd.

Een opvallende politieauto kwam helpen om de bestuurder tot stoppen te dwingen, en reed hem met zwaailicht en sirene aan tegemoet. Deze politieauto werd als blokkade midden op de weg neergezet, maar de bestuurder wist er omheen te rijden. De bestuurder reed vlak daarna de Parallelweg in Staphorst op en probeerde vanaf deze weg de Lindenlaan in te rijden, maar vloog hier uit de bocht en kwam tot stilstand tegen een paal. De bestuurder werd meteen aangehouden. Hij liep een hoofdwond op door de klap tegen de paal.

Op het politiebureau blies de automobilist 480 ug/l, het dubbele van wat maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd in verband met zijn gevaarlijke rijgedrag. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500