Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Afscheid molenaar bij Korenmolen de Zwaluw

Geplaatst op: 5 januari 2015

Op de molenaarsdag is onder grote belangstelling afscheid genomen van een molenaar van het eerste uur: Schelte van der Lijn.

Schelte is 16 jaar lang molenaar geweest. Vanaf het prille begin was hij nauw betrokken bij de restauratie van Molen de Zwaluw; mede door zijn inzet is de molen geworden tot wat hij nu is: een monument waar Hasselt trost op mag zijn!

Op 30 december heeft Schelte voor de laatste keer zijn molen “gevangen” ( stilgezet.) Hij is toegesproken door molenaar Foekje van der Pol. In haar toespraak bedankte ze hem voor zijn inzet en vooral voor zijn humor. Persoonlijk heeft Foekje tijdens haar opleiding tot molenaar veel van hem geleerd. Foekje overhandigde Schelte een fotoboek met daarin de hoogtepunten van zijn loopbaan als molenaar.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500