Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boer zoekt vrouw (column Nick Hoekman]

Geplaatst op: 5 januari 2015

In Nederland zijn we sinds gisteravond weer compleet in de ban van ‘Boer zoekt vrouw’. En ja, ook deze ruige Rock&Roll columnist is fan van Yvon en ‘haar’ boeren. Want, laten we eerlijk zijn: in tijden van economische crisis en ander buitensporig leed (lees: Zwarte Piet) kijken ‘niks aan de hand’ programma’s als ‘Boer zoekt vrouw’ en ‘Heel Holland Bakt’ gewoon heel lekker weg. Programma’s die het best tot hun recht komen wanneer je jezelf gewapend met een kop thee en een plakje caké hebt genesteld onder een kleedje op de bank.

nicksNou ja, niet voor iedereen was het gisteravond feest. Boer Mario verwachte tussen de 80 en 120 brieven. Hij kreeg er 16. Dat is zoiets als wanneer je vrouw zegt: ‘Ik ga naar het reisbureau en regel de vakantie’. Jij verwacht de Malediven. Of naar Bali, beetje satéstokjes kanen ten oosten van Lombok. Of oké, om het bescheiden te houden: Ibiza. En dan komt ze terug met een midweekje naar bungalowpark ‘de Eemhof’. Zo’n gevoel had Boer Mario dus waarschijnlijk ook.

Dan hebben we nog Boer Tom. Boer Tom kreeg van Nederland 1808 brieven. 1808, dat zijn er veel. 1808 brieven, als ik er met Valentijnsdag überhaupt 1,808 brief ontvang ben ik al blij. 1808 brieven, dat zijn er heel veel. Gooi voor de gein eens een pak hagelslag leeg op het aanrecht, dat zijn 1673 korrels. Dan moet je er nog 135 korrels bij leggen en die hele emulsie omtoveren tot brieven, om je een idee te geven hoeveel 1808 brieven zijn. 1808 brieven, het riekt naar prostitutie.

Overigens stelde Yvon dat er 1808 vrouwen een brief naar Boer Tom hadden gestuurd. Dit klopt niet, Yvon, het waren er 1807 vrouwen & 1 man. Ik heb namelijk ook een brief gestuurd, gewoon, voor de vorm.

Boer Tom gaan we dus de komende tijd nog vaker zien, dit geldt niet voor Boer Janko. Ach, Boer Janko. Als ik Boer Janko zie krijg ik hetzelfde gevoel als bij pas geboren kittens: die wil ik heel lang en dicht tegen me aanhouden. Boer Janko is de vleesgeworden variant van het Sesamstraat typetje ‘Elmo’, hier kun je gewoon geen hekel aan krijgen. Ik pleit dan ook voor een reallifesoap voor Boer Janko.

Deze reallifesoap zou dan prima achter het nieuwe programma kunnen komen wat mijn zusje bedacht heeft: ‘Broer zoekt vrouw’.

En nee, ik ga geen voorspelling doen voor het aantal brieven. Voor je het weet zit je qua gevoel een midweekje in Center Parcs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500