Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jubilarissen bij Hasselts Fanfare

Geplaatst op: 5 januari 2015

Het is goede gewoonte bij Hasselts Fanfare om de eerste zaterdag van het nieuwe jaar een receptie te houden voor haar leden en ereleden met gezin, beroepskrachten, leden van diverse commissies en haar beschermheer de heer Bilder, zo ook zaterdag 3 januari j.l.

In de toespraak van voorzitter Anja Waninge een terugblik op 2014 met als hoogtepunten het wederom op voortreffelijke wijze weten te presteren op landelijk topniveau door de drumband en de groei in ledenaantal waar deze afdeling mee te maken heeft. Ook werd het succes van de fantastische happening ‘Watermusic’ van orkest met de harmonie van Voorwaarts Zwartsluis afgelopen zomer genoemd. ‘Het was een prachtig concert op pontons met medewerking van Syb van der Ploeg. En komende zomer gaan we op herhaling in de haven van Genemuiden’, meldde Waninge.

Na het gezamenlijk uitbrengen van een toast op het nieuwe jaar werden de jubilarissen gehuldigd. Bernardo Buskus, Gert Klaassen en Gea Hooijer voor 25 jaren muzikant en Wout van Hasselt 40 jaar. Bernardo begonnen als slagwerker bij de drumband van Hasselts Fanfare, maakte na enkele jaren de overstap op blaasinstrument en is inmiddels een vertrouwd gezicht op alle fronten binnen de slagwerksectie van het A-orkest. Gert Klaassen en Gea Hooijer begonnen ieder op jeugdige leeftijd elders hun muzikale carrière, respectievelijk Den Ham en Genemuiden. Inmiddels zijn zij overgevlogen naar Hasselt en spelen zij alweer jaren trouw hun partijen mee in het orkest van Fanfare en beiden bij het dweilorkest d’Hakkapel. Wout van Hasselt, die overigens geen muzikale roots heeft, werd op wat oudere leeftijd besmet met het fanfarevirus en heeft op muzikaal vlak, maar ook binnen vele commissies en bestuurlijk al heel veel voor de vereniging betekend. Als voorzitter wordt hij dan ook als groot voorbeeld gezien door zijn enorme inzet en warme persoonlijkheid. ‘Hasselts Fanfare zit in zijn hart, nieren, ….misschien wel in zijn DNA!’, grapte de voorzitter.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500