Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Albert ziet dolfijnen zwemmen

Geplaatst op: 7 januari 2015

Jan Albert de Jonge loopt stage op een vrachtschip dat onderweg is naar Zuid-Amerika. De Genemuidenaar doet op Genemuiden Actueel af en toe verslag van zijn belevenissen. Hij heeft ondertussen de Golf van Biskaye bereikt en kan dankzij een temperatuur van 15 graden t-shirts dragen. Ook zag hij in de beroemde Golf dolfijnen zwemmen.

“22 december ben ik opgestapt in Antwerpen, waar we stukgoed hebben geladen voor Zuid-Amerika. Kerst hebben we ook in Antwerpen doorgebracht, natuurlijk nog even de wal op geweest om de kerstsfeer in de stad te proeven. Voor de rest goed naar mijn zin aan boord en een super fijne bemanning om mee te werken. Op 30 december zijn we vertrokken naar Ipswich in Engeland. We hebben hier nieuwjaar doorgebracht en een deklast van voertuigen geladen met ook als bestemming Zuid Amerika.”

“s Ochtends werk ik aan dek mee met de matrozen. Werkzaamheden die we dan doen zijn verven en het controleren van de sjorringen. s’ Middags werk ik op de brug aan mijn stageverslagen. Het eten is hier prima, en de sfeer goed. Vermaak me prima!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500