Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groter hart voor kleine gemeenschap

Geplaatst op: 8 januari 2015

“Een kleine gemeenschap met een groot hart”, karakteriseerde wethouder Arie Speksnijder donderdagmiddag de Kamperzeedijk. En dat dijkdorp krijgt binnenkort ook daadwerkelijk een hart: een centrum waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar bezoekers merken dat ze het hart van het dorp naderen. Tegelijkertijd wordt de verkeersveiligheid aangepakt en krijgen de Zeediekers er een aantal nieuwbouwwoningen achter garage Selles erbij. Kosten 6,5 ton.

De dorpsbewoners werden donderdag overladen met complimenten door Speksnijder en gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel. Ze prezen de Zeediekers voor de zelfredzaamheid en de gedreven manier waarop ze aan het huidige plan werken. Want dat komt net als zoals veel andere plannen uit de koker van de bewoners zelf. Aan de Kamperzeedijk is immers al jarenlang behoefte aan een soort van centraal punt in het dorp.

Tegelijkertijd moet de verkeersveiligheid beter. Regelmatig gebeuren er ongelukken op de kronkelende stukken of juist op het lange, rechte eind in het dorp. Hoe dat precies wordt verbeterd, moet nog bekeken worden. “We hebben binnenkort een ontmoeting met alle belanghebbenden waarin we een plan bedenken. Dat presenteren we dan dezelfde avond nog aan bewoners”, zegt Willy Selles van de Dorpsraad. Of er bijvoorbeeld een rotonde komt op de Kamperzeedijk moet dan bekend worden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500