Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groter hart voor kleine gemeenschap

Geplaatst op: 8 januari 2015

“Een kleine gemeenschap met een groot hart”, karakteriseerde wethouder Arie Speksnijder donderdagmiddag de Kamperzeedijk. En dat dijkdorp krijgt binnenkort ook daadwerkelijk een hart: een centrum waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar bezoekers merken dat ze het hart van het dorp naderen. Tegelijkertijd wordt de verkeersveiligheid aangepakt en krijgen de Zeediekers er een aantal nieuwbouwwoningen achter garage Selles erbij. Kosten 6,5 ton.

De dorpsbewoners werden donderdag overladen met complimenten door Speksnijder en gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel. Ze prezen de Zeediekers voor de zelfredzaamheid en de gedreven manier waarop ze aan het huidige plan werken. Want dat komt net als zoals veel andere plannen uit de koker van de bewoners zelf. Aan de Kamperzeedijk is immers al jarenlang behoefte aan een soort van centraal punt in het dorp.

Tegelijkertijd moet de verkeersveiligheid beter. Regelmatig gebeuren er ongelukken op de kronkelende stukken of juist op het lange, rechte eind in het dorp. Hoe dat precies wordt verbeterd, moet nog bekeken worden. “We hebben binnenkort een ontmoeting met alle belanghebbenden waarin we een plan bedenken. Dat presenteren we dan dezelfde avond nog aan bewoners”, zegt Willy Selles van de Dorpsraad. Of er bijvoorbeeld een rotonde komt op de Kamperzeedijk moet dan bekend worden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Groter hart voor kleine gemeenschap

 1. inwoner schreef:

  Het plan voor woningbouw aan de zuidzijde van de n 760 is niet de lochische locatie om daar te gaan bouwen
  Voor de starterswoningen is er te weinig ruimte en de andere woningen gaat ten koste van veel natuur dat vernielt word
  En alles wat daar woont moet de grote weg oversteken En dat brengt veel gevaren mee.Kuikens tussen de rails grootbrengen
  Mijn voorstel is ga aan noordzijde van de n 760 bouwen
  Vanaf het monument tot aan het tranfomatorhuisje dan geeft
  dat een hele mooie lintbebouwing voor de kamperzeedijk.
  Maak bij de pieperweg een rotonde in de n760 en bij de schaapsteeg een rotonde in de n 760
  Dan hoeft al het oostermaatverkeer dit stuk nn760 niet meer over
  En tpv van de schooluitgang hoeft dan ook geen verkeer meer langs dat is een stuk veiliger
  Maak aan de zuidzijde van de n760 van rotonde tot rotonde een mooi wamdelpad waar iedereen van kan gaan genieten tpv de bomensingel is het nu nog ongerepte natuur al worden er al wel wat bomen weggezaagd ik weet niet of dit mag
  Op de plek waar starterswoningen zouden komen is zeer geschikt voor theehuisje met wat banken en parkeerplaatsen om de thee op te drinken dat is pas gezellig Ik hoop dat naar dat plan toch eens een neutrale commissie hier wil naar gaan kijken of dit
  haalbaar is en of dit beter is dan het bestaande plan
  Ik heb veel mensen gesproken en die geven de voorkeur aan dit laatst plan

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500