Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Willem van der Haar stapt op als voorzitter Sportclub

Geplaatst op: 9 januari 2015

Willem van der Haar is met onmiddellijke ingang opgestapt als voorzitter van Sportclub Genemuiden. Dat bevestigt hij tegenover Genemuiden Actueel. Op de exacte redenen wil hij nog niet ingaan, maar het vertrouwen is weg door een aantal gebeurtenissen. “Ik heb zeven mooie jaren gehad bij Sportclub Genemuiden, maar het laatste half jaar was niet het mooiste”, zegt Van der Haar.

Hij doelt op de situatie rondom trainer Hans van Dijkhuizen en hoofd technische zaken Jacob van Dalfsen. Door een conflict tussen hen, vroeg in het seizoen al, kon er geen contractverlenging plaatsvinden, zo oordeelde het bestuur. Daarna ontstond er veel onrust binnen de vereniging, omdat velen achter Van Dijkhuizen stonden.

Van der Haar heeft vanmiddag zijn opstappen per brief medegedeeld aan het bestuur. “Het is jammer voor de club wat er allemaal gebeurt, heel jammer”, aldus de voorzitter die het daarbij voorlopig wil laten. Vorige week riep hij tijdens zijn jaarlijkse nieuwjaarsspeech nog op tot ‘verbinding’ binnen de club.

Het huidige bestuur trad in de huidige zomer aan. Jacob van Dalfsen volgde daarbij Harco Kolk op als technisch verantwoordelijke. Al snel ontstond er een conflict met de net aangestelde trainer Hans van Dijkhuizen en zijn assistenten.

Gepubliceerd door Erik Driessen

8 thoughts on “Willem van der Haar stapt op als voorzitter Sportclub

 1. Harm schreef:

  Willem, toch een grotere rol gespeeld in het niet verlengen van het contract van de trainer? Misschien wel voorop gelopen….

 2. Wim van de Vegte schreef:

  Als niet (meer) Genemuidenaar maar wel enthousiast supporter denk ik dat de sportieve prestaties de doorslag moeten geven. Niet die van tot nu toe, maar die de ranglijst op het eind laat zien.
  De spelers lijken achter de trainer te staan en dat zegt ook iets. En met een beetje geluk hadden ze zes punten meer gehad. Mijn gevoel zegt: De trainer moet blijven en Willem moet blijven. Maar netjes blijven staat bij deze club hoog in het vaandel en ik was natuurlijk ver van het incident.
  1 ding is zeker: Als het niet wordt afgelast sta ik 17 januari in Spakenburg weer mijn favoriete club aan te moedigen. En dat is SC Genemuiden, waar ik dan wel niet op dit hoge niveau heb gespeeld, maar wel met heel veel plezier.

 3. Gerrit schreef:

  Dit bestuur is nog wispelturiger dan de haagse kliek

 4. Henk schreef:

  Willem wij willen onze kapitein terug op ons SC Genemuiden schip.Als er een paar muiters zijn binnen onze club dat moeten die overboord gekiepert worden .Wij laten onze club toch niet ten onder gaan door een paar man? Het is net wat M.v.Dijk schrijft laat de mensen die hier voor verantwoordelijk zijn hun verstand gebruiken en opstappen ,en ook niet wachten op die vergadering want dan gaan ze er toch uit.Maar ik hoop dat onze kapitein weer aan boord komt.forza SC Genemuiden.

 5. Hans schreef:

  ken uiteraard niet alle ins en outs, maar dat een voorzitter plaats moet( neemt) maken is slechte ontwikkeling voor een club… Trainers zijn passanten!

 6. Supporter schreef:

  Dit verdiend Sc niet en hun achterban, zodra een een tc bestuurslid niet door 1 deur kan met h v d de trainer van Sc ! Moet het hele hoofdbestuur maar vallen? Een handoek in de ring , zou beter op zijn plaats zijn ! Ik hoop dat de leden van zich doen laten spreken ! forza SC

 7. Johannes schreef:

  Jammer, heel erg zelfs. Ik had liever iemand anders zien opstappen. Vorige week was er na de toespraak (verbinden toch?) voorzichtig hoop op betere tijden. En nu dit….Niet nodig geweest!

 8. M.v.Dijk schreef:

  Vind het persoonlijk jammer dat de voorzitter opstaat,omdat hij zich verantwoordelijk voelt voor de dingen die spelen binnen onze geweldige club,maar de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten zelf hun conclusie trekken.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500