Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Willem van der Haar stapt op als voorzitter Sportclub

Geplaatst op: 9 januari 2015

Willem van der Haar is met onmiddellijke ingang opgestapt als voorzitter van Sportclub Genemuiden. Dat bevestigt hij tegenover Genemuiden Actueel. Op de exacte redenen wil hij nog niet ingaan, maar het vertrouwen is weg door een aantal gebeurtenissen. “Ik heb zeven mooie jaren gehad bij Sportclub Genemuiden, maar het laatste half jaar was niet het mooiste”, zegt Van der Haar.

Hij doelt op de situatie rondom trainer Hans van Dijkhuizen en hoofd technische zaken Jacob van Dalfsen. Door een conflict tussen hen, vroeg in het seizoen al, kon er geen contractverlenging plaatsvinden, zo oordeelde het bestuur. Daarna ontstond er veel onrust binnen de vereniging, omdat velen achter Van Dijkhuizen stonden.

Van der Haar heeft vanmiddag zijn opstappen per brief medegedeeld aan het bestuur. “Het is jammer voor de club wat er allemaal gebeurt, heel jammer”, aldus de voorzitter die het daarbij voorlopig wil laten. Vorige week riep hij tijdens zijn jaarlijkse nieuwjaarsspeech nog op tot ‘verbinding’ binnen de club.

Het huidige bestuur trad in de huidige zomer aan. Jacob van Dalfsen volgde daarbij Harco Kolk op als technisch verantwoordelijke. Al snel ontstond er een conflict met de net aangestelde trainer Hans van Dijkhuizen en zijn assistenten.

Gepubliceerd door Erik Driessen

8 thoughts on “Willem van der Haar stapt op als voorzitter Sportclub

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500