28 maart 2024 t’ Olde Staduus

DESZ wint oefenduel van SCD

Geplaatst op: 11 januari 2015

Foto Henk Kuik

Afgelopen zaterdag heeft het eerste elftal haar eerste wedstrijd van 2015 afgewerkt, thuis tegen derdeklasser SCD’83. In het eerste bedrijf waren de rood-witten al vier keer trefzeker, waarvan één maal in eigen doel. Vlak na de theepauze forceerden de gasten vervolgens de aansluitingstreffer. Ondanks kansen aan beide zijden van het veld bleef de stand ongewijzigd tot het eind: 3-2.

In de beginfase van de wedstrijd was DESZ de betere ploeg. Na twaalf minuten resulteerde dit in een voorsprong. Op zo’n twintig meter van het doel mocht Danny Moorman aanleggen voor een vrije trap, die hij met veel gevoel over de muur en in de kruising wist te draaien: 1-0.

Ruim tien minuten later was ook de tweede Sluziger’ treffer een feit. Doelman Henrico Abma speelde bij de totstandkoming hiervan een belangrijke rol. Kort ervoor had hij namelijk een mooie shuffle in huis binnen zijn eigen penaltygebied, waarna een lange bal volgde in de richting van Cor Koning. Deze was zijn directe bewaker te slim af en kon simpel binnen schuiven: 2-0.

Enkele minuten voor rust leek Dimitri Kamerling (archieffoto) het duel op slot te gooien. De middenvelder ontving de bal op het middenveld en haalde op voor hem karakteristieke wijze uit: 3-0. Nog geen minuut later was het echter diezelfde Kamerling die per ongeluk zijn eigen doelman verschalkte met een ‘tikkie terug’: 3-1. Dit was tevens de ruststand.

Al binnen drie minuten na de theepauze brachten de bezoekers de spanning terug in het duel. De spits van SCD’83 werd vrij gespeeld achter de verdediging van de thuisploeg en omspeelde Abma. Het bleek vervolgens een koud kunstje om het leer tegen de touwen te schuiven: 3-2.

In het restant van de wedstrijd daalde het spelbeeld naar een matig niveau en golfde het spel op en neer. Kansen werden aan beide zijden van het veld gecreëerd. Doelpunten bleven echter uit. Na negentig minuten floot de leidsman voor het eind van de wedstrijd. Eindstand: 3-2.

Volgende week speelt DESZ haar tweede oefenwedsrijd. De rood-witten komen dan uit tegen derdeklasser SC Lutten 1. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.